Održano natjecanje Prvi korak za najmlađe mažorektinje

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 15.4.2018. 22:34:12
Održano natjecanje Prvi korak za najmlađe mažorektinje

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Sesvetske mažoretkinje bile su ove nedjelje domačice  ovogodišnjeg natjecanja iz prvog koraka za najmlađe natjecateljice iz cijele središnje Hrvatske. 


Tako su u sportskoj dvorani Jelkovec sudjelovale male mažoretkinje iz Zagreba, Jastrebarskog, Karlovca, Gline, Klinča Sela, Lekenika, Gline, Stupnika i naravno domaće, Sesvećanke.


Prvi korak je natjecanje za početnice starosti od 4 do 9 godina kojima se nastoji popularizirati mažoret ples i motivirati buduće natjecateljice kroz ova jednostavna natjecanja. Ovo je individualno natjecanje i djevojčice se zapravo natječu same protiv sebe, a ne protiv ostalih mažoretkinja, nastojaviši osvojiti što više bodova i odrađenu medalju, a za sve je potpuno ista i glazba na koju plešu.


Kako ove godine Hrvatski mažoret  savez nije organizirao regionalna prvenstava, Prvi korak se organizira po regijma kao neovisno 


natjecanje. Ovo se natjecanje održava tek treću godinu za redom, no do sada je sudjelovao veliki broj djevojčica koje su osvojile svoju medalju već kao početnice, a samim time dobivaju svoje prve utiske natjecanja, te stvaraju navijački i natjecateljski duh. 


Na ovogodišnje natjecanje, Sesvećanke su se jako trudile da svim natjecateljima ništa ne nedostaje, stoga je  organizirano 27 volontera, roditelja, trenerica i članica kluba. 


A na natjecanju Sesvećanke je predstavljalo 19 djevojčica, nekima je ovo prvi put da staju pred suce, a nekima već treći. U ovom uzrastu imena vlasnica medalja nisu toliko važna osim najviše razdraganim roditeljima koji su popunili tribine sportske dvorane i naravno samim malim mažoretkinjama. Mnoge od njih bit će, vjerujemo, ubuduće sjajne mažoretkinje, možda i s međunarodnim priznanjima.


Video: Sesvete danas, Borko Samec

Vezane vijesti
Ažurirano: 19.9.2023. 16:58:18

Create Account