Održano predavanje Planinarsko-biblijskim putevima Izraela

Autor: Vladimir Beštak
Objavljeno: 29.3.2017. 22:08:39
Održano predavanje Planinarsko-biblijskim putevima Izraela

Foto: Toni Bikić drži putopisno predavanje o Izraelu, Vlado Beštak, Sesvete danas

Pred brojnim zainteresiranim planinarima i ostalim posjetiteljima, što je već uobičajeno na Planinarskim utorcima, u utorak je Toni Bikić u Čitaonici Knjižnice Sesvete održao nadahnuto predavanje uz prezentaciju fotografija s desetodnevnog planinarsko-biblijskog putovanja grupe planinara HPD „Zagreb-Matica“ početkom veljače ove godine po Državi Izrael.

Pričom i fotografijama planinskog vodiča posjetitelji su proveli gotovo dva sata u zemlji gdje su se kroz povijest križale velike stare civilizacije i kulture, između mezopotamske i egipatske zemlje, zemlji gdje se na malom prostoru može naći obilje vode i prava pustinja, brda i udoline, plodna područja i mjesta na kojima ništa ne uspijeva, zemlji različite klime.

Grupa je više dana planinarila turama Nacionalne planinarske transverzale Izraela pri čemu su hodali na Goru Tabor i Mt. Meron, prošli golansku visoravan na planini Hermon, pješačili srcem Judejske pustinje kanjonom Wadi Qelt, upoznali surovu pustinju, te se okupali u Mrtvom moru. Posjetili su i Kanu Galilejsku, rijeku Jordan, Galilejsko jezero, Betlehem, Jeruzalem, Maslinsku goru, Put križa, Zid plača, Omarovu džamiju, Sion, Jerihon i Tel Aviv. Na kraju predavanja prisutni su se zahvalili dugotrajnim pljeskom na prenijetom kroz sliku i riječ.

Organizator predavanja, HPD LIPA, najavio je slijedeći PLANINARSKI UTORAK za 4. travnja kada će biti održano predavanje i prezentacija pod naslovom „Gojzerica glavu čuva“, namijenjeno „starim“, iskusnim planinarima, onima koji sada upoznaju svijet hodanja, te svima ostalima koji postavljaju pitanje: „Kako odabrati prave planinarske cipele“. U tome će pomoći stručnjaci tvrtke ALPINA, poznatog slovenskog proizvođača planinarskih cipela, koji će prezentirati modele gojzerica iz svoga asortimana, te govoriti o tehnologiji i materijalima za izradu gojzerica, te kako ih pravilno održavati nakon hodanja.

Zato dođite narednog utorka u 18.30 sati u Čitaonicu Knjižnice Sesvete, kako bi mnoge svoje nedoumice razjasnili.


Create Account