Osmorica Sesvećana "pala" zbog alkohola

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 30.7.2018. 13:47:00
Osmorica Sesvećana "pala" zbog alkohola

Foto: ilustracija

Sesvetska policija i PUZ izvjestili su o rezultatima akcije "Alkohol" i Brzina" kroz protekli vikend. Rekorder ovoga tjedna je Zelinčan s 2,35 promila.Urazdoblju od 27.do 30.07.2018. godine PP Sesvete je  tijekom provođenja akcije na razini PUZ-a  „Alkohol, droge“, te „Brzina“ sankcionirala  8 prekršitelja vožnje pod utjecajem alkohola, 14 prekršitelj zbog vožnje nepropisnom brzinom te 6 ostala prekršaja. Najveća izmjerena koncentracija iznosila je 1,70 g/kg kod vozača dok vozačica pod utjecajem alkohola nije bilo.


Izvještaj PUZ-a:


Tijekom vikenda, od 27. do 30. srpnja 2018., od 19 do 7 sati, na području PU zagrebačke provedene su akcije pojačanog nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu, dopuštene brzine kretanja vozila i nadzora zlouporabe droga. U dane provođenja akcija utvrđeno je ukupno 646 prometnih prekršaja, od čega je 80 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanja alkotestiranja. Na mjestu prekršaja, kao mjera opreza oduzete su 73 vozačke dozvole, a iz prometa je isključeno 80 vozača. Kod 25 vozača (31,2%) alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg ili su odbili alkotestiranje. Najviše zabilježene koncentracije alkohola kod vozača i vozačica su:


- u nedjelju, 29. srpnja u 1.30 sati u Sv. Ivanu Zelini, 33-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Zagrebačke ulice u smjeru sjevera, a zaustavljen je u nadzoru prometa kod kućnog broja 30. Alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od  2,35 g/kg.


- u subotu, 28. srpnja u 1.30 sati, 32-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Ulice Hrvatske bratske zajednice u smjeru juga. Alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od  1,32 g/kg. 


Inače, za vrijeme akcije evidentirano je šest vozačica (7,5%) koje su upravljale vozilom pod utjecajem alkohola. Prilikom provođenja akcije sedam osoba je smješteno u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola. Tijekom provedbe akcije Nadzora zlouporabe droga, preliminarno je testirano šest osoba, od kojih je jedna osoba imala pozitivan test. Od 80 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanjem alkotestiranja, evidentirano je 12 mladih vozača (15%) kojima je izmjerena koncentracija alkohola u nadzoru prometa.


U nadzoru je kontrolirano 977 vozila i vozača.


Vezane vijesti
Ažurirano: 4.12.2019. 12:10:35

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account