Papa poručio da vjera traži poštivanje izbjeglica i imigranata

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 25.12.2017. 0:27:20
Papa poručio da vjera traži poštivanje izbjeglica i imigranata

Foto: Daily Mail

Današnje izbjeglice bježe iz svojih domova isto kao Josip i Marija pred Kristovo rođenje, rekao je papa Franjo u nedjelju u misi na Badnju večer u bazilici Svetog Petra, prenose agencije.


Papa je na svoj peti Božić u svojstvu čelnike zajednice 1,2 milijarde katolika u svijetu, u bazilici Svetog Petra predvodio misu za oko 10.000 ljudi dok su je još mnogi pratili s trga ispred crkve.


"Toliko je koraka skriveno u koracima Josipa i Marije. Vidimo tragove cijelih obitelji primoranih otići na današnji dan", rekao je Papa u homiliji.


"U mnogim je slučajevima odlazak ispunjen nadom, nadom u budućnost, no za mnoge druge taj odlazak može imati samo jedno ime: preživljavanje", dodao je.


Isus u "svojem siromaštvu i poniznosti objavljuje i pokazuje da su istinska snaga i autentična sloboda iskazani u poštivanju i pomaganju slabima i ranjivima", rekao je papa Franjo.


I pastiri za koje Biblija kaže da su prvi vidjeli dijete Isusa bili su "primorani živjeti na rubovima društva" i smatrani su prljavim i smrdljivim strancima, rekao je. "Sve u vezi s njima izazivalo je nepovjerenje. Oni su bili muškarci i žene koje je trebalo držati dalje, kojih se trebalo bojati."


Papa je po tradiciji u crkvu Svetog Petra ušao nešto prije 21,30 sati držeći srebrni papinski štap s križem i predvodeći procesiju kardinala i drugih vodećih prelata. Prije mise je Papa podignuo pokrivač koji je prekrivao lik Isusa Krista, a 11-ro djece iz Europe, Azije, Afrike i Južne Amerike položilo je cvijeće kod oltara.


Na kraju službe Papa treba podići lutku Isusa i u pratnji djece položiti je u jaslice u bazilici.


(Hina)


Vezane vijesti
Ažurirano: 25.12.2018. 10:41:59

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account