Pokrenut projekt izgradnje željezničkog stajališta Sesvetska Sela

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 27.12.2017. 11:12:46
Pokrenut projekt izgradnje željezničkog stajališta Sesvetska Sela

Foto: Ilustracija

Projekt izgradnje pokrenut je već ranije, no znano je da "papirnato" ostvarenje nekog brojekta s mnogobrojnim dozvolama, rješenjima, i tehničkom dokumentacijom traje znatno duže negoli sami građevinski radovi.


Vijeće Gradske četvrti Sesvete nema neke izravne ovlasti u provođenju ovakvih projekata, međutim može davati inicijative za pokretanje i potom urgirati za njegovo ostvarenje, što u ovom slučaju sesvetsko vodstvo intenzivno već dulje vremena i čini. Tako je nakon urgiranja kod HŽ-a konačno stigao odgovor na pitanje u kojoj se fazi nalazi ostvarenje projekta izgradnje željezničkog stajališta Sesvetska Sela. 


Na posljednji upit koji je sevetsko vodstvo poslalo HŽ-u 7. prosinca, stiglo je očitovanje iz uprave HŽ infrastrukture o stanju pripremljenosti navedenog projekta. 


U HŽ-u kažu da je ugovorena izrada cjelovite tehničke dokumentacije od idejnog do glavnog projekta, ishođenje lokacijske i građevinske dozvole, te dokumentacija za ugovaranje radova. 

Do sada su HŽI izradile odnosno prihvatile idejno rješenje, te je izrađen idejni projekt. 


Izgradnja samog stajališta, dakle neposredni građevinski radovi i ostali zahvati planirani su srednjoročnim planom investicija HŽI-ja za razdoblje od 2018. do 2022. godine. 


Dakle u tom razdoblju mještani koji gravitiraju tom području mogu očekivati da će dugo isčekivano željezničko stajalište biti izgrađeno.  


Dopis HŽ-a kojim potvrđuje skoro ostvarenje plana željezničkog stajališta Sesvetska Sela.



Vezane vijesti
Ažurirano: 9.4.2024. 13:18:28

Create Account