Ponovo gori Popovec

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 23.2.2017. 20:32:17
Ponovo gori Popovec

Foto: Karmen P. čitateljica

Nakon dopodnevnog požara obiteljske kuće u Popovcu, neki očito nisu naučili lekciju. Na području istog naselja večeras veliki požar niskog raslinja i trave.

Zadnjih dana, da ne kažemo sati pišemo većinom o požarima. Kao da Popovcu nije bio dosta jedan požar danas, u večernjim satima razbuktao se veliki požar na polju od Popovca (betonara) prema groblju Markovo Polje. Najvjerojatniji uzrok je nesavjesno spaljivanje biljnih ostataka po današnjem snažnom južnom vjetru koji je tijekom predvečerja na mahove bio olujne jačine.

Prema očevicima, spaljivanje je počelo još u popodnevnim satima, ali i tada je već bilo jakog vjetra. Zbog njega je požar izmaknuo kontroli i zahvatio veliku površinu prijeteći da dođe i do obližnje kuće. Površina zahvaćena požarom po slobodnoj procjeni iznosi nekoliko hektara. Kad je već požar uzeo maha obavještena je služba 112 koja je poslala vatrogasce.

Nehaj pojedinaca tako je po tko za koji puta izazvao požar na otvorenome i nevjerojatno je kako mnogi lakovjerno kreću u spaljivanje biljnih ostataka. Prema propisima svako spaljivanje na otvorenom građanin je dužan prijaviti najbližem vatrogasnom društvu koje potom odlučuje o spaljivanju. Pri tome je prijava namjere spaljivanja za građane potpuno besplatna i ogradili su se od odgovornosti.  No, lakovjernost, lijenost, neznanje ili štogod već ponekad ima za posljedicu neželjene posljedice.No kad se nešto dogodi tada je već kasno za ono poznato: Pa nisam htio...

Ovu vijest s fotografijom dojavila nam je naša čitateljica Karmen Prugovečki. Ukoliko se i vi nađete u trenutku odvijanja neke zanimljivosti, dojavite nam na: info@sesvete-danas.hr


Create Account