Požar krova u Popovcu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 23.2.2017. 11:40:31
Požar krova u Popovcu

Foto: Sesvete danas

Požar krovišta obiteljske kuće uzbunio je mještane Popovca ovo dopodne.

"Nešto prije 10 sati stigla je dojava o požaru i krenuli smo s tri vozila i 12 vatrogasaca", kažu nam dečki iz Javne vatrogasne postaje grada Zagreba koji su na  intervenciju krenuli iz ispostave Dubrava.

Obzirom da je bila dojava da se radi o požaru krova, upućeno je i vozilo s kranom za gašenje na visinama, no srećom nije bilo potrebno. Zapalila se čađa u dimnjaku obiteljske kuće, te je potom vatra uspjela prodrijeti izvan dimnjaka i uhvatiti drvenu oblogu. Na vrijeme uočena i brzom intervencijom vatrogasaca, vatra ovaj put nije prouzročila znatnu materijalnu štetu, izgorjelo je nekoliko kvadrata obloge i nagorjela koja letva krova. Ovo je tek upozorenje svima ostalima da češće kontroliraju dimnjake.

"Građani ne bi trebali olako prilaziti problemu dimnjaka, pogotovo oni koji koriste peći na kruta goriva. Takve je dimnjake potrebno, pogotovo kada je ovakva oštra i duga zima kakvu smo imali ove godine, a što je za sobom povuklo intenzivnije loženje, kontrolirati svaki mjesec, a najbolje je da čišćenje prepustimo stručnjaku, dimnjačaru. To i jest obveza svakog građanina, samo se to ne poštuje, a onda, kad zanemarimo potencijalnu opasnost, nastanu ovakve nevolje koje mogu imati teške posljedice, a evo, ovu današnju smo uspjeli spriječiti u samom začetku", kaže nam Željko Blažinović, vođa vatrogasne ekipe na intervenciji.

I doista ovo je najbolje upozorenje da se ne igramo vatrom i potencijalne opasnosti shvatimo vrlo ozbiljno, jer u nekom drugom slučaju posljedice mogu biti puno teže negoli ova današnja.

Osim vatrogasaca, na požar su izašli policija i djelatnici HEP-a koji su isključili struju na objektu kako bi se moglo gasiti.


Create Account