Pozor! Dvadeset i pet godina rada

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 10.9.2017. 18:29:48
Pozor! Dvadeset i pet godina rada

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Poduzeće Pozor iz Markovog Polja obilježilo dvadeset i pet godina rada. 


Kada je te 1992. godine Robert Koši, tada godinama, a danas samo izgledom mladi inženjer elektrotehnike osnovao poduzeće, izazvao je sveopće čuđenje poznanika i prijatelja nazivom firme. Pa kakvo ti je to ime za poduzeće, pitali su mnogi, jer u to doba davanja naziva tvrtki po inicijalima ili prezimenu odnosno imenu osnivača bilo je, reklo bi se, opći standard kojim su poduzetnici hranili svoj ego. 


"Sam naziv trvtke potpuno je nebitan, možeš firmu nazvati i "Crknuti štakor", ali ako se ona razvije, posluje dobro i postane respektabilan faktor među gospodarstvenicima, tada znaš da si uspio, a u tome ti neće pomoći naziv firme, nego tvoja umješnost i poduzetost, govorio je te godine piscu ovih redaka Robert, danas na čelu vlastitog poduzeća s četrdesetak zaposlenih i vrlo velikim ugledom, kako među svojim konkurentima u branši, tako i među brojnim što velikim, što malim klijentima.


Ovog vikenda, točnije, u petak i subotu bila je prilika da povodom rođendana, poduzeće Pozor otvori svoja vrata kako brojnim poduzetnicima kojima bi proizvodni program slavljenika koristio u njihovom procesu proizvodnje ili usluge, tako i brojnim znatiželjnicima koji su ušli u pogon, pravu malu tvornicu digitalnog tiska, vidjeti što se tu događa. 


Poduzeće Pozor specijalizirano je za digitalni tisak na sve podloge, pa tako kad prolazimo pored brojnih jumbo plakata, kada vidimo po cesti brojna oslikana vozila, kad dobijemo u ruke poneke sponzorske suvenire u obliku privjesaka, ili nekih vrlo neobičnih i nesvakidašnjih predmeta, tada je moguće da je upravo to otisnuto u Pozoru. Također kada, primjerice uđemo u prodajni prostor VIP-a ili nekih drugih velikih naših firmi možemo se diviti estetskom uređenju, plodu upravo djelatnika Pozora. 


Obzirom da je proizvodni program Pozora usmjeren za profesionalne namijene nije čudno ako dio građana nije još čuo za to poduzeće. No, vrlo skoro mogli bi svi čuti za farmu u Markovom Polju.


 Pozor je rijetko, ako ne i jedino poduzeće koje uz svoje proizvodne pogone ima farmu, kako je zovu, a ustvari je to pravo malo eko selo s brojnim životinjama koje za sada vlasnicima, zaposlenicima i njihovim prijateljima služi za opuštanje i razonodu. Upravo je na toj farmi proslavljen 25-ti rođendan poduzeća uz brojne goste, kako klijente, sadašnje i buduće, tako i prijatelje i same zaposlenike tvrtke. 


O samoj će se farmi čuti uskoro puno toga, dijelom se oslanja i na turistički segment golemog projekta   Zelene i plave  Sesvete i prema najavi Roberta Košija, bit će jedinstvena u svojoj ponudi u cijeloj Hrvatskoj, no, za tu priču ima još vremena. 


Tek dijelom galerije fotografija prenosimo atmosferu koja je vladala na rođendanskom partiju poduzeća Pozor. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 9.9.2023. 13:05:58

Create Account