DPD gradi Adriatic Hub - novi sortirni centar za Hrvatsku i Sloveniju

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 13.7.2023. 11:41:51
DPD gradi Adriatic Hub - novi sortirni centar za Hrvatsku i Sloveniju

Foto: Promo

DPD Croatia, koja posluje u sklopu globalne Geopost grupe, započela je izgradnju najvećeg distributivnog centra pod imenom Adriatic Hub - u kojem će se istovremeno obrađivati paketi i za Hrvatsku i za Sloveniju.


Izgradnja Adriatic Huba najveće je ulaganje u unaprjeđenje infrastrukture od osnutka DPD Croatia, koji ove godine slavi 20. obljetnicu poslovanja u Hrvatskoj. Ukupna vrijednost investicije procijenjena je na 23 milijuna eura, dok vrijednost tehnološke investicije iznosi 10 milijuna eura. Lokacija na kojoj je već započela izgradnja novog kompleksa nalazi se na strateški važnom mjestu za razvoj i poboljšanje procesa dostave paketa u Hrvatskoj i Sloveniji.


Otvorenje Adriatic Huba predviđeno je za 2024. godinu i bit će najveći sortirni i logistički centar do sada te će se prostirati na 37.500 četvornih metara. Novi kompleks bit će i prvi sortirni centar koji će u isto vrijeme obrađivati pakete za Hrvatsku i za Sloveniju, a gradi se prema najnovijim standardima Geopost grupacije, što podrazumijeva korištenje trenutno najbolje dostupne sortirne tehnologije koja će omogućiti obradu čak 12.000 paketa po satu. Vjerujemo kako će navedeni kvalitativni pomak osjetiti svi domaći, ali i inozemni 2B i 2C klijenti u Hrvatskoj, ali i u Sloveniji.


„Ovom investicijom u jačanje logističkih kapaciteta i poboljšanje svih operativnih procesa očekuje se dodatno ojačanje povezanosti Hrvatske i Slovenije, te povećanje kvalitete usluge na zadovoljstvo

pošiljatelja i krajnjih primatelja u obje zemlje.“, izjavio je Igor Jakovljević, glavni direktor DPD-a za Hrvatsku i Sloveniju.

DPD Croatia trenutačno raspolaže s 18 depoa strateški raspoređenih da pokrivaju sva područja Hrvatske, a od ovog mjeseca će DPD dodatno povećati logističko/skladišni kapacitet otvaranjem novog distributivnog centra u Dugopolju te proširenjem postojećeg centralnog distributivnog centra u Zagrebu, u Sesvetama.


Ulaganjima u navedene projekte, a posebice u Adriatic Hub, pridonosimo poboljšanju kvalitete usluge, ali i standardima koji su iz dana u dan sve veći u segmentu paketne distribucije. Gradnjom novog modernog sortirnog i logističkog centra očekujemo dizanje kvalitete naše usluge na najveću moguću razinu, koju DPD misli postići ponajprije brzom i jednostavnom otpremom paketa te ispunjavanjem potreba svih naših korisnika. Svakako, DPD će ovim kontinuiranim ulaganjima poboljšati cjelokupno iskustvo dostave, ali i zadovoljiti potražnju tržišta.



Vezane vijesti
Ažurirano: 9.9.2023. 13:05:58

Create Account