Predstavljena "Spoznaja" Marije Galić

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 20.4.2017. 22:36:12
Predstavljena "Spoznaja" Marije Galić

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

U Muzeju Prigorja, u četvrtak navečer otvorena je izložba hrvatske braniteljice i hrvatskog ratnog vojnog invalida, ujedno akademske slikarice Marije Galić "Spoznaja".


Izložbu je otvorio Dinko Tandara, pomoćnik ministra hrvatskih branitelja rekavši da je relativno rijedak slučaj da dužnosnici ovoga ministarstva otvaraju ovakva događanja, no, obzirom da se radi o umjetnici koja je ujedno i braniteljica, a također invalid domovinskog rata, tada je i logično da je ta čast pripala upravo tom resoru odnosno njemu, te otvorio izložbu.

Nazočne je pozdravila ravnateljica Muzeja Prigorja Morena Želle, a kustos muzeja Tomislav Dilber iz kuta likovnih kritičara govorio je ideji ove izložbe.  A tematika je pogođena s uskrsnim danima, koji u Crkvi traju i nakon samog Uskrsa i kroz viđenje same slikarice predstavlja put dvojice učenika u Emaus. I upravo je tu, kako reče Dilber, ta sama Spoznaja, kako je izložba i nazvana.

Sama autorica također je zahvalila svima koji su izložbu na bilo koji način omogučili, a koju Sesvećani i gosti našeg kvarta mogu razgledati do 2. svibnja svakim radnim danom od 10 do 19 sati. Realizaciju izložbe financijskom je potporom omogućio Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba.


Create Account