Pri kraju pripreme za eksperimentalnu fazu kurikularne reforme!

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 6.7.2018. 20:16:13
Pri kraju pripreme za eksperimentalnu fazu kurikularne reforme!

Foto: HRT

U sklopu priprema za eksperimentalnu fazu kurikularne reforme „Škola za život", koja na jesen počinje u sedamdesetak škola diljem Hrvatske, ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak posjetila je III. gimnaziju u Zagrebu, gdje je organiziran susret učitelja s mentorima, javlja HRT.


Projekt "Škola za Život" raspolaže s 200 milijuna kuna, od kojih je samo 33 milijuna iz državnog proračuna, a najveći dio dolazi iz Europskih fondova.


U prvoj fazi odabrane su 74 škole, a edukaciju putem interneta prošlo je 6700 učitelja. Jedna od tih škola je i zagrebačka III. gimnazija, a ravnateljica Darka Sudarević uvjerena je da su spremni za ovaj eksperimentalni program;


"Zadnja dva, tri mjeseca moji nastavnici su uložili veliki trud kako bi se pripremili za ovaj projekt. Najveći izazov bit će nam primjeniti novi način vrednovanja i uvesti puno različitih aktivnosti.


Ministrica Blaženka Divjak istaknula je da se cijeli projekt, "unatoč nekima", provodi prema planu:


" Svi oni koji su bili nevjerni Tome i nisu vjerovali da ćemo stići sa svim pripremama, drago mi je da ih možemo razuvijeriti. Moram naglasiti da je moj tim, tijekom ovog procesa, bio pod iznimnim pritiskom vezano uz različite laži u medijima te od ekstremnih skupina koje žele zadržati naše školstvo na nivou ne 19. stoljeća već u srednjem vijeku."


Izvor: HRT


Vezane vijesti
Ažurirano: 21.6.2023. 9:49:32

Create Account