Prongnoza i stanje na cestama

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 26.7.2017. 8:58:43
Prongnoza i stanje na cestama

Foto: dhmz

Pretežno ili djelomice sunčano te nestabilno. Uz više oblaka ponegdje će biti pljuskova i grmljavine, ujutro i prijepodne na jugu Dalmacije, a od sredine dana i u unutrašnjosti. Vjetar većinom slab, poslijepodne umjeren sjeverni, u Slavoniji i jugoistočni. Na Jadranu umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak, a prema kraju dana duž obale sjevernog Jadrana i bura. Najviša dnevna temperatura od 22 do 27, a na Jadranu i malo viša.


Stanje na cestama


ažurirano 26.7.2017. 08:50

Na autocesti A1, zbog opasnosti od naleta na životinju, vozi se uz ograničenje brzine na 6. km nakon naplate Lučko.

Zbog predmeta na kolniku vozi se uz ograničenje brzine na autocesti A3 Bregana-Lipovac od čvora Sveta Nedelja prema Zagrebu.


Kolnici su mjestimice vlažni i skliski u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Magla smanjuje vidljivost mjestimice u Lici i dijelu Gorskog kotara, a ima je i na autocestama:

A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Otočac i Gospić

A6 Rijeka-Zagreb na mostu Bajer

Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da održavaju sigurnosni razmak između vozila.


Na većini je važnijih cestovnih pravaca promet srednje gust te se vozi bez poteškoća. Tijekom dana zastoji su mogući na gradskim prometnicama, dionicama cesta gdje traju radovi, duž Jadranske magistrale na prilazima gradovima i turističkim središtima te na pojedinim graničnim prijelazima.


Državnom cestom DC1 u Kninu, do 31. srpnja, vozi se naizmjence, jednim trakom, a zabranjen je promet vozilima čija ukupna masa prelazi 5 tona, zbog radova na mostovima Bulin 1 i Bulin 2. Obilazak za autobuse: Knin-DC33-Vrbnik-ŽC6056-Oklaj-ŽC6055-DC59-Očestovo-DC1, a za teretna vozila: Knin-DC33-Drniš-Tromilja-DC56-Skradin-Bribirske Mostine-DC59 Kistanje-Očestovo-DC1.


Na autocesti A2 Zagreb-Macelj, 26.srpnja od 20:00 do 03:00 sata, zbog radova u tunelima, bit će zatvorena dionica između čvorova Krapina i Trakošćan. Promet će u oba smjera teći obilazno državnom cestom DC1.

Za sav promet zatvorene su ceste:


DC1 između Gornjeg Stupnika i Svetonedeljske ulice,

DC29, na dijelu od Novog Golubovca (raskrižje državnih cesta DC29 i DC35),

DC502 Smilčić-Pridraga.

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama:


DC1 u mjestu Mostanje, na dionici Sučević-Otrić kroz Otrić i u Kninu;

DC23 kroz Dugu Resu;

DC24 Bračak-Bedekovčina; DC24 od Zlatar Bistrice prema Konjščini vozi se usporeno (ograničenje brzine 30 km/h zbog oštećenog kolnika);

DC28 čvor Cugovec-Sveti Ivan Žabno;

DC2 u Vukovaru, u Kudeljarskoj ulici i Ulici Priljevo

DC66 na dionici Pula-Most Raša, na raskrižju s nerazvrstanom cestom za Radeki Polje u naselju Loborika i u naselju Marčana (do 17.kolovoza);

DC206 Valentinovo-Petrovsko.

U prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.


Vezane vijesti
Ažurirano: 5.4.2024. 8:36:28

Create Account