Proslava 50 godina planinarskog doma na Lipi

Autor: Vladimir Beštak
Objavljeno: 16.6.2017. 8:52:05
Proslava 50 godina planinarskog doma na Lipi

Foto: Medvednica info

Već dugi niz godina HPD Lipa obilježava Dan Lipe 18 lipnja.


Hrvatsko planinarsko društvo "Lipa" Sesvete poziva vas ove nedjelje, 18. lipnja 2017. na planinarsko druženje pri planinarskom domu na Lipi povodom tradicionalnog Dana Lipe. Tom će prigodom sesvetski planinari obilježiti 50 godina od otvorenja planinarskog doma i prisjetiti se truda mnogih njihovih prethodnika koji su godinama gradili planinarski dom, da bi ga 18. lipnja 1967. otvorili za posjetitelje.

Program događanja na Lipi:
·         od 10.00 do 14.00 sati – prigodni planinarski i kulturni program
·         u 14.00 sati - sveta misa u kapeli Hrvatskih mučenika, predvodi župnik župe Svih svetih
·         nakon sv. mise nastavak planinarskog i kulturnog programa

Planinari pozivaju:
Kupite suvenire s našim znakom. Kušajte hranu koju za vas s posebnom pažnjom pripremaju naši domari. Utažite žeđ pićem ugodno ohlađenim u našem, u stijenu uklesanom podrumu!!!

Tijekom dana na Lipi domaćini nude jednosatne vođene ture prema Rogu, Rumlecu i Velikoj peči. Velika peč je špilja vrlo blizu domu i do nje je relativno lako i brzo stići.

Najčešća polazna točka na 709 m visoku Lipu, na koju se stiže za najviše jedan sat hoda, je iz sela Planina Donja.

Za one koji će htjeti malo više hodati i upoznati ovaj prigorski, medvednički kraj HPD Lipa nudi turu od 2,5 sati hodanja od Vugrovca Gornjeg do Lipe. Okupljanje kod planinarskog doma u Vugrovcu do 8.30 sati (u 8.15 sati dolazi autobus ZET-a linije 261 koji iz Dupca kreće u 7.45 sati).  Za sudjelovanje na ovom organiziranom hodanju javiti se vodiču: Vladimir Beštak (091/533 53 91).

Evo i trase toga puta:




Create Account