Rezultati policijske vikend akcije

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 13.5.2019. 15:13:21
Rezultati policijske vikend akcije

Foto: Ilustracija

Policijska postaja Sesvete i Zagrebačka policijska uprava objavili su rezultate vikend akcije.
PP Sesvete


U  razdoblju od 10.do 13.05.2019. godine PP Sesvete je  tijekom provođenja akcije na razini PUZ-a  „Alkohol, droge“, te „Brzina“ sankcionirala  4  prekršitelja vožnje pod utjecajem alkohola, 8 zbog prekoračenja brzine,  te 2 zbog ostalih prekršaja. Najveća izmjerena koncentracija iznosila je 1,98  g/kg kod vozača, dok  kod vozačica nije utvrđen alkohol.PUZ


U noćnim satima u dane vikenda, od 10. do 13. svibnja 2019. godine na području Policijske uprave zagrebačke provedena je preventivno represivna akcija pojačanog nadzora vozila i vozača na suzbijanju činjenja najtežih prometnih prekršaja, kao što su prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola i droga, prekoračenja dopuštene brzine, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisne uporabe mobitela, upravljanje vozilom prije stjecanja prava i pod zabranom i drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.

 

U vrijeme provođenja akcije utvrđena su ukupno 594 prometna prekršaja, od čega je 80 prekršaja vozača s alkoholom, 240 prekršaja nepropisne brzine, 49 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 44 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, osam prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, četiri prekršaja upravljanja neregistriranim ili tehnički neispravnim vozilom te 169 ostalih prekršaja.

 

Najveće zabilježene koncentracije alkohola kod vozača i vozačica su:


- u subotu, 11. svibnja 2019. godine oko 14 sati, 47-godišnjak je upravljao mopedom zagrebačkih registarskih oznaka, Ulicom Konšćina u Samoboru. Obavljenim nadzorom izmjerena mu je koncentracija od 2,64 g/kg alkohola u organizmu.

 

U subotu 11. svibnja kod 27-godišnjakinje koja je upravljala osobnim automobilom na području Velike Gorice u Bedekovoj ulici, dok je u organizmu imala 1,64 g/kg 

Prilikom provođenja akcije 11 je osoba smješteno u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a sedam je osoba uhićeno.

 

Od 42 prekršaja vozača s alkoholom u krvi, kod 15 vozača (18,8 %) alkotestiranjem utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg i evidentirano je 13 mladih vozača (16,3 %) kojima je izmjerena koncentracija alkohola u nadzoru prometa. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 25.5.2020. 17:03:55

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account