Rezultati vikend akcije: Sesvećani su bili trijezni vozači

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 19.4.2021. 10:42:10
Rezultati vikend akcije: Sesvećani su bili trijezni vozači

Foto: Pixabay

Policija je kroz vikend pojačano nadzirala odvijanje prometa, posebice alkoholiziranost vozača i brzinu.




U vrijeme provođenja akcije utvrđeno je ukupno 779 prometnih prekršaja, od čega 35 prekršaja vozača s alkoholom, zatim 324 prekršaja nepropisne brzine, 113 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 76 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, tri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, dva vožnje pod zabranom, 11 prekršaja upravljanja neregistriranim ili tehnički neispravnim vozilom i 215 ostalih prekršaja. 

Sesvetski vozači dobro su se držali, zabilježeno je malo prekršaja.


"Tijekom vikenda zabilježen je jedan prekršitelj vožnje pod utjecajem alkohola, dok je zbog nepropisne brzine sankcionirano 13 vozača, te 6 osoba koje nisu koristile sigurnosni pojas za vrijeme vožnje.  Najveća izmjerena koncentracija iznosila je 0,59  g/kg kod vozača", izvijestila je PP Sesvete.

 

Na cjelokupnom području PUZ-a najveća zabilježene koncentracije alkohola kod vozača i vozačica su:

 

U petak, 16. travnja oko 1.40 sati, 38-godišnjak je pod utjecajem alkohola ( 2,37 g/kg ) upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Ulicom III. Resnik u smjeru juga. Dolaskom do raskrižja sa Slavonskom avenijom sudjelovao je u prometnoj nesreći. Isključen je iz prometa i smješten na otrježnjenje.

         

U nedjelju, 18. travnja oko 4 sata, 34-godšnjakinja je Jarunskom ulicom u smjeru istoka upravljala osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka. Provedenim nadzorom i alkotestiranjem je utvrđeno kako je osobnim automobilom upravljala pod utjecajem alkohola (1,06 g/kg) zbog čega je isključena iz prometa i oduzeta joj je vozačka dozvola na 12 sati.

 

 Tijekom provedbe akcije, po prekršajima vožnje pod utjecajem opojnih droga, sukladno čl. 199. st.1. i čl. 282. st. 10. ZSPC-a, testirane su tri osobe, a nalaz testova je negativan.

 

Od 35 prekršaja vozača s alkoholom u krvi, kod 6 vozača (17,1%) alkotestiranjem utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg i evidentirano je 9 mladih vozača (24,5%) kojima je izmjerena koncentracija alkohola u nadzoru prometa.

 

Prilikom provođenja akcije sedam je osoba smješteno u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola, a pet uhićeno i privedeno na Prekršajni sud radi žurnog prekršajnog postupka.


Vezane vijesti
Ažurirano: 11.3.2024. 17:13:17

Create Account