Sesvetski branitelji u Dubrovniku odali počast poginulim suborcima

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 10.6.2018. 10:51:15
Sesvetski branitelji u Dubrovniku odali počast poginulim suborcima

Foto: Zvonimir Panđa

Predstavnici ratne 144. brigade Hrvatske vojske jučer, u subotu su kod spomenika na Osojniku u blizini Dubrovnika položili vijenac i zapalili svijeće za jedanaestoricu poginulih Sesvećana na Južnom bojištu, prenosimo tekst portala Dulist.hr



Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen obilježja na Osojniku odana je počast jedanaestorici pripadnika 144. brigade Hrvatske vojske Sesvete koji su svoje živote tijekom Domovinskog rata položili na dubrovačkom ratištu.


Pripadnici Udruge veterana Domovinskog rata 144. brigade HV Sesvete nakon deset su godina ponovno došli na Osojnik kako bi odali počast i poklonili se svojim palim suborcima, ali i svim poginulim braniteljima koji su branili i obranili ovaj dio Domovine, kako nam je istaknuo predsjednik Udruge Ante Plazonić. Od 1992. do 1995. godine u više navrata je u obrani juga sudjelovalo više od tisuću pripadnika sesvetske brigade.


– Osjećaji su izmiješani, od ponosa do tuge. Ponosni smo što smo sudjelovali na ovom području u obrani Republike Hrvatske. S druge strane smo tužni zbog naših stradalih suboraca – rekao je Marko Bošnjak, jedan od pripadnika Udruge veterana 144. sesvetske brigade.


Dodajmo da su osim pripadnika sesvetske brigade, na južnom bojištu bili i brojni Sesvećani, pripadnici drugih naših jedinica, osobito Tigrova  Gromova. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 10.12.2023. 12:01:00

Create Account