Sesvetski sud primjereno kaznio pijanog vozača zaustavljnog u Popovcu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 5.3.2024. 15:54:12
Sesvetski sud primjereno kaznio pijanog vozača zaustavljnog u Popovcu

Foto: PUZ

Sudac je ovom prometnom recidivistu "odrezao" 3000 eura kazne i 6 mjeseci bez vozačke.



Policija je izvijestila da su u subotu, 2. ožujka oko 10.15 sati, policijski službenici tijekom nadzora prometa u Vugrovečkoj ulici u Popovcu zaustavili 37-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola u organizmu od 1.60 g/kg za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta radi neobavljenog izvanrednog nadzornog liječničkog pregleda.


Vozač je uhićen i smješten u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, nakon čega je doveden na Općinski sud u Sesvetama, gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu 3000 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 6 mjeseci. 


Kazna zabrane počinje teći nakon što  vozač obavi izvanredni nadzorni liječnički pregled i ako zadovolji, vozačku može nastaviti koristiti, ali nakon izdržavanja ove najnovije kazne.


Očito se ovdje radi o teškom recidivistu za što se ponekad sud odlučuje i za trajno oduzimanje vozačke kao i za oduzimanje vozila kojim je počinjen prekršaj. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 11.3.2024. 17:13:17

Create Account