Sjajan uspjeh mladog tamburaša Lovre Gašpara (video)

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 31.3.2018. 11:01:46
Sjajan uspjeh mladog tamburaša Lovre Gašpara (video)

Foto: GŠ Zlatka Grgoševića

Mladi tamburaš Lovro Gašpar, učenik Glazbene škole Zlatka Grgoševića oduševio je na Međunarodnom glazbenom natjecanju Svirél u Novoj Gorici u Sloveniji.


Na 10. Međunarodnom glazbenom natjecanju Svirél u Novoj Gorici, Slovenija postiže veliki uspjeh osvojivši 1. nagradu u kategoriji „solo brenkala“ (citre,harfe,gitare i tambure), te je izabran u 10 najboljih (TEEN OF THE BEST). Natjecanje je započelo 12. ožujka i traje do 8. travnja, a natjecanje Teen of tje best održano je 18. ožujka u Vili Vilpože. S 97 bodova od mogućih 100 Lovro je zauzeo drugomjesto.

Uspjeh je tim veći što je prvi put od postojanja natjecanja među najboljih 10 izabran instrument tambure.


Natjecanje Svirél  za soliste i komorne sastave postalo je jedno od najvećih međunarodnih glazbenih natjecanja Srednje Europe na kojem sudjeluje oko 1000 mladih glazbenika iz 23 države cijelog svijeta. Natjecanje se odvija u više disciplina i kategorija – puhači, udaraljkaši, gudači, žičani instrumenti (citre,harfe,gitare i tambure), instrumenti s tipkama (harmonike,klaviri i orgulje), te komorni sastavi, a žiri čine poznati, vrhunski glazbenici iz raznih zemalja svijeta.
   Glazba je prije svega radost i želimo da Lovro i dalje svojim talentom i glazbenim umijećem uspješno nastavi svoj glazbeni put, te donese radost brojnim slušateljima i bude još mnogo puta nagrađen njihovim osmjesima, ali i priznanjima i nagradama.


Lovro Gašpar učenik je 6. razreda Glazbene škole Zlatka Grgoševića, Sesvete. Glazbenu školu upisuje 2012.godine na Odjelu za tambure, instrument brač u klasi profesorice Klare Šimičić. Kao solist  i član tamburaškog orkestra Glazbene škole Zlatka Grgoševića, sudjeluje na mnogim javnim nastupima, Božićnim koncertima, produkcijama, završnim koncertima  škole, te na koncertima u suradnji s drugim školama.

Od svoje desete godine sudjeluje na regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima, gdje osvaja mnoge nagrade :
- 53. regionalno natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa, Požega,2015.godina  - 2.nagrada;
- Međunarodno natjecanje, Požega, 2016.godine – 2.nagrada;
- Sonus op.2,Križevci,2017. godina – 1.nagrada;
- 55.Regionalno natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa, Jastrebarsko – 1.nagrada; - -    55.Državno natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa, Zagreb – 2.nagrada;
Međunarodno natjecanje Fantast, Bečej – 2.nagrada.


Video: UPOL ZAVOD LEPIH UMETNOSTI

Vezane vijesti
Ažurirano: 23.1.2024. 8:58:19

Create Account