Stanje na cestama

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 10.8.2017. 9:13:15
Stanje na cestama

Foto: Ilustracija

Mokri su i skliski kolnici mjestimice u Gorskom kotaru i djelu središnje Hrvatske. Jak vjetar povremeno usporava promet na autocesti A6 Rijeka-Zagreb od čvora Ravna Gora do čvora Vrbovsko. Vozače upozoravano da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.


Zbog prometne nezgode na 59. km autoceste A1, između odmorišta Vukova Gorica i čvora Bosiljevo u smjeru Rijeke vozi se usporeno. Vozila su na zaustavnom traku.


Zbog prometne nezgode na 39. km autoceste A3 Bregana-Lipovac, na mostu Sava u smjeru istoka treba voziti oprezno. Vozila su na zaustavnom traku.


Zbog košnje na državnoj cesti od Luke prema Zaboku od 9 do 15 sati vozit će se uz regulaciju prometa semaforima. 


Danas do 21:00 sat zbog fotografiranja uz državnu cestu DC1 između mjesta Zrmanja Vrelo i Otrić, vozi se uz privremenu regulaciju prometa.


Danas do 12 sati zbog redovitog održavanja, na državnoj cesti DC209 u Čakovcu, vozi se naizmjence uz privremenu regulaciju prometa.


Do 20 sati prekinut je promet na županijskoj cesti ŽC5140 Krasno Polje-Švica-Otočac. Obilazak je ŽC5140 Lipovlje-Kuterevo i obrnuto.


Pojačan promet tijekom dana očekujemo na važnijim cestama u smjeru mora i unutrašnjosti, na cestama u Istri i na Jadranskoj magistrali (DC8), povremeno na otoku Krku i Krčkom mostu u oba smjera, u pojedinim trajektnim lukama i pristaništima te na pojedinim graničnim prijelazima.


Za sav promet zatvorene su ceste:

DC29, na dijelu od Novog Golubovca do raskrižja državne ceste DC29 i lokalne ceste LC22016 za Stari Golubovec

DC502 Smilčić-Pridraga

ŽC5042 Višnjan-Tićan.

11.kolovoza od 04:00 sata do 21:00 sat, LC 67001 (Ž6082 - Vinalić - D1) na dijelu od sela Vinalić do sela Koljane vozit će se jednim trakom, uz privremenu regulaciju prometa.


Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama:


DC1 na dionici Sučević-Otrić kroz Otrić i u Kninu;

DC2 u Vukovaru, u Kudeljarskoj ulici i Ulici Priljevo

DC66 na dionici Pula-Most Raša, na raskrižju s nerazvrstanom cestom za Radeki Polje u naselju Loborika i u naselju Marčana (do 17.kolovoza);

DC206 Valentinovo-Petrovsko.

U prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.


Vezane vijesti
Ažurirano: 6.12.2019. 12:32:59

Create Account