U Sesvetskoj Selnici ipak se gradi.

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 28.2.2017. 13:06:14
U Sesvetskoj Selnici ipak se gradi.

Foto: Sesvete danas

Selničani sretni zbog početka izgradnje vatrogasnog (društvenog)  doma, ali ukazuju i na svoj jedan veliki, životno važni problem.


Članovi vatrogasnog društva Sesvetska Selnica mogu odahnuti. Počela je gradnja njihovog novog doma. Podsjetimo, 21. siječnja održali su svoju izbornu godišnju skupštinu, ali ne u svom domu, nego u domu Sesvetska Sela, jer je njihov srušen. Tada smo naveli da su vatrogasni beskučnici, što su i sada, ali po svemu se čini da neće dugo.

"Iako uvijek postoji određena doza skepse, vjerovali smo i riječima gradonačelnika Bandića, ali i riječima predsjednika naše gradske četvrti Markoti, da će na srušenom mjestu vrlo brzo izniknuti novi dom, a evo, radovi su već započeli", kazuje nam predsjednik društva Stjepan Nedjeljko.

I sami smo se danas uvjerili, temelji su iskopani i u njih se sada polaže gomila željeza za čvrsto zdanje budućeg vatrogasnog doma Sesvetska Selnica. Predsjednik četvrti Dražen Markota na skupštini je pozvao sve nazočne na proslavu dočeka Nove 2018. godine u novom domu, na što su mu svi zapljeskali, a sudeći po snažnom početku radova, još eto u zimi, čini se da će obećanje biti ispunjeno. Tim više što je u proračunu gradske četvrti Sesvete osigurano gotovo 5 milijuna kuna za tu namjenu, s dodatnim objektima oko doma.


U temelje buduće zgrade polaže se gomila čelika


Upitali smo predsjednika selničkih vatrogasaca je li sretan zbog početka izgradnje doma. "Naravno da sam sretan, tu uopće nema sumnje, vjerujem da ćemo uskoro, ako zatreba, a bolje da ne zatreba, moći jurnuti u spašavanje života i imovine iz našeg novog prostora, na područje južnije od željezničke pruge. No, svi bismo bili daleko sretniji da se može nešto učiniti kako bismo prekočili tu prugu, ne samo zbog potrebe vatrogasne intervencije, nego i zbog svih drugih interventnih potreba u našem naselju, ali i građana samih da ne moraju čekati minutama na pružnom prijelazu", kazuje Stjepan Nedjeljko.


Teretni vlak je zastao da propusti putnički. Cijela operacija trajala je petnaestak minuta.


Shvatili smo o čemu govori predsjednik Nedjeljko po povratku iz Selnice, kad smo više od 15 minuta čekali da prođe teretni vlak koji je baš na tom mjestu morao stati i potom čekati da propusti putnički vlak iz drugog smjera. U tih 15 minuta mogao je nekome biti ugrožen život, a ne može proći niti hitna niti policija, bez helikoptera. No, deniveliranje prolaska ispod ili iznad pruge je daleko veći zalogaj od izgradnje doma, pa će stoga Selničani morati o tome porazgovarati s gradom, a možda i još s nekim. U svakom slučaju nije lako živjeti uz prugu.


Create Account