U škole majice, a u vrtiće šlapice

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 2.3.2017. 21:43:08
U škole majice, a u vrtiće šlapice

Foto: Cro sport vez

Školama besplatne uniforme, a vrtićima besplatne papuče, novost je gradskog ureda za obrazovanje kulturu i sport.

Bandić je osigurao školske odore, a gradska Skupština, šlapice za vrtiće. Potvrdili su da je 3 milijuna kuna osigurano za nabavu šlapa, odnosno sportske obuće koju će koristiti tijekom boravka u vrtiću.

Za koji dan bi trebao biti proveden javni natječaj, a za sada još nije jasno hoće li i vrtićke šlapice biti unificirane kako je predviđeno za škole. Navodno bi vrtićke papuče trebale biti podijeljene svim vrtićima. One bi kao i školske uniforme trebale doći do korisnika odmah nakon Uskrsa.

Zanimljivo je da od 108 zagrebačkih škola, uniforme ili bolje rečeno majice s amblemima škole u koju učenik polazi, nosit će učenici tek 30 osnovnih škola, ali ono što je specijalnost Sesveta, gotovo sve sesvetske škole odnosno njih osam uključene su u projekt uniforme.

Prema našim spoznajama, gradska zaštitna tvrtka koja zapošljava većinom invalide,  URIHO, i koja na šivačem odjelu već ima gotovo 200 zaposlenih, čeka konačan dizajn, ambleme uključenih škola i njihove prijedloge, te mišljenje Tehničko-tehnološkog fakulteta.


Šibenski učenici u školskim uniformama, foto: 035portal

Zagrebačke škole neće biti prve u državi koje uvode uniforme. Još lani su to učinile neke škole, a na slici prikazujemo uniforme učenika iz šibenske osnovne škole koji te uniforme (ponavljamo – majice), nose već godinu dana i djeca su,  kažu, jako sretna.


Create Account