Velik odaziv na izvanrednu akciju darivanja krvi u Sesvetama

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 9.1.2021. 12:51:31
Velik odaziv na izvanrednu akciju darivanja krvi u Sesvetama

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Izvanredna akcija darivanja krvi održana je u petak popodne u Sesvetama.



Na jučerašnju akciju odazvala se 61 osoba što je za sesvetske prilike vrlo dobar odaziv. No, liječnica iz mobilne ekipe Zavoda za transfuziju čak je 26 osoba odbila zbog raznoraznih zdravstvenih razloga, ponajviše preniske razine željeza u krvi ili nepravilnog tlaka, tako da je prikupljeno 35 doza ove životno nezamjenjive tekućine. 


Posebno raduje podatak što je na akciju pristupilo čak sedmoro novih, mladih darovatelja koji su prvi puta došli dati krv, čime je sesvetska humana porodica dobrovoljnih darovatelja krvi dodatno povećana što je ohrabrujuće za budućnost sesvetskog dobrovoljnog davalaštva krvi.


Akcija je održana u prostoru Doma zdravlja što je u početku izazvalo malu pomutnju među građanima koji su došli na akciju, jer se ona uobičajeno već dugi niz godina odvija u Domu obrtnika u Ninskoj, tako da su neki prvo krenuli tamo.


No, već za narednu akciju koja će biti održana 19. siječnja, to će biti prava adresa. Naime, nakon ove izvanredne, redovna će biti održana ponovo u kod obrtnika, ali od sad novim danom i u novom terminu. Dosadašnji četvrtak zamijenit će utorak, a akcija će se odvijati u popodnevnim satima. O tome ćemo još dodatno objaviti najavu nekoliko dana uoči same akcije. 


A što se tiče ove, iz Crvenog križa najtoplije zahvaljuju svima koji su se odazvali i dozom svoje krvi pomogli neznancu u zdravstvenoj nevolji.


Vezane vijesti
Ažurirano: 17.4.2024. 10:11:31

Create Account