Vremenska prognoza i stanje na cestama

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 22.7.2017. 9:06:55
Vremenska prognoza i stanje na cestama

Foto: dhmz

Prevladavat će sunčano, vruće i sparno. Oblačnije uz malo kiše još ujutro, a danju je moguć poneki pljusak s grmljavinom, osobito u Slavoniji. Vjetar većinom slab, sredinom dana umjeren jugozapadni, duž Jadrana i jugoistočni. Najviša dnevna temperatura većinom između 31 i 36 °C.


Stanje na cestama u 9,30



Zbog prometne nesreće zatvorena je autocesta A7 između čvorova Sveti Kuzam i Draga u smjeru Zagreba. Obilazak je lokalnim cestama.


Uklonjena su vozila iz prometne nesreće na 231. km autoceste A1, ali zbog velike gustoće prometa vozi se otežano, u koloni između 178. i 192. km, na dionici između čvorova Gospić i Gornja Ploča. Vozačima savjetujemo da za izlazak s autoceste u smjeru Splita koriste čvorove Gospić ili Perušić. U smjeru unutrašnjosti vozi se nesmetano.


Vozače pozivamo na oprez na zagrebačkoj obilaznici (A3) na 30.km prije čvora Kosnica u smjeru Lipovca, zbog predmeta na kolniku.


VOZI SE U KOLONAMA, IZUZETNO OTEŽANO I UZ ZASTOJE:


A1 ZAGREB-SPLIT-PLOČE

na izlazu s autoceste A1 na NP Lučko u smjeru Zagreb kolona je 1 km, a na naplati Demerje nema dužih čekanja

vrlo je gust promet, vozi se usporeno od NP Lučko do čvora Bosiljevo 2 te u koloni u pokretu između naplate Lučko i čvora Donja Zdenčina u smjeru Splita

između čvorova Gospić i Gornja Ploča oko 14 km.

A2 ZAGREB-MACELJ


na NP Zaprešić kolona je u smjeru Zagreb oko 1 km

AUTOCESTA A3


na zagrebačkoj obilaznici (A3) od čvora Kosnica u smjeru čvora Lučko kolona je duga oko 14 km, a iz smjera Jankomira oko 4 km

AUTOCESTA A4


autocesti A4 Goričan-Zagreb, pred NP Sveta Helena u smjeru Zagreba kolona vozila duga je oko 1,5 km

ISTARSKI IPSILON


zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona vozila koja se dijelom proteže i na Istarski ipsilon duga je oko 2 km.

Vrlo je gust promet na svim važnijim cestovnim pravcima u smjeru mora, osobito na autocesti A1 (vozi se u kolonama uz zastoje između Zagreba i Bosiljeva te čvorova Gospić i Maslenica), a gust je promet i na autocestama: A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka, A2 Zagreb-Macelj u smjeru Zagreba i A4 Goričan-Zagreb u smjeru Zagreba, riječkoj obilaznici, na Krčkom mostu u oba smjera, na Istarskom ipsilonu, duž Jadranske magistrale (DC8), na pojedinim graničnim prijelazima s BiH i Slovenijom na ulazu u RH te sa Srbijom na izlazu te u pojedinim trajektnim pristaništima


Kolnici su mjestimice mokri te vlažni i skliski u središnjoj Hrvatskoj te dijelu Like i Dalmacije.


Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojednim cestama u Istri i priobalju bit će u:


• subotu, 22. srpnja od 04:00 do 14:00; 

• nedjelju, 23. srpnja od 12:00 do 23:00. 

Zabrane nema na autocestama kao niti na državnoj cesti DC1. 


Državnom cestom DC1 u Kninu, do 31. srpnja, vozi se naizmjence, jednim trakom, a zabranjen je promet vozilima čija ukupna masa prelazi 5 tona, zbog radova na mostovima Bulin 1 i Bulin 2. Obilazak za autobuse: Knin-DC33-Vrbnik-ŽC6056-Oklaj-ŽC6055-DC59-Očestovo-DC1, a za teretna vozila: Knin-DC33-Drniš-Tromilja-DC56-Skradin-Bribirske Mostine-DC59 Kistanje-Očestovo-DC1.

Za sav promet zatvorene su ceste:


DC1 između Gornjeg Stupnika i Svetonedeljske ulice,

DC29, na dijelu od Novog Golubovca (raskrižje državnih cesta DC29 i DC35),

DC502 Smilčić-Pridraga.

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama:


DC1 u mjestu Mostanje, na dionici Sučević-Otrić kroz Otrić i u Kninu;

DC23 kroz Dugu Resu;

DC24 Bračak-Bedekovčina; DC24 od Zlatar Bistrice prema Konjščini vozi se usporeno (ograničenje brzine 30 km/h zbog oštećenog kolnika);

DC28 čvor Cugovec-Sveti Ivan Žabno;

DC2 u Vukovaru, u Kudeljarskoj ulici i Ulici Priljevo (do 21.10.);

DC66 na dionici Pula-Most Raša, na raskrižju s nerazvrstanom cestom za Radeki Polje u naselju Loborika i u naselju Marčana (do 17.kolovoza);

DC206 Valentinovo-Petrovsko.

U prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.


Vezane vijesti
Ažurirano: 5.4.2024. 8:36:28

Create Account