Vremenska prognoza i stanje na cestama

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 3.8.2017. 8:33:11
Vremenska prognoza i stanje na cestama

Foto: dhmz

Prevladavat će sunčano te vruće i vrlo vruće. Poslijepodne ponajprije u gorju vrlo mala mogućnost za poneki pljusak i grmljavinu. Vjetar uglavnom slab, na Jadranu ujutro mjestimice umjerena bura, potom jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 34 i 39 °C, lokalno u unutrašnjosti Dalmacije i malo viša od 40 °C.


Opreznije treba voziti autocestom A3 Bregana-Lipovac pred čvorom Ivanić Grad (na 63.+500km) u smjeru Lipovca, zbog očevida.


Pojačan je promet povremeno na gradskim prometnicama, a zastoji su mogući na dionicama cesta gdje traju radovi. Vrlo gust promet očekujemo na prilazima turističkim središtima duž obale, na pojedinim graničnim prijelazima te u trajektnim pristaništima i lukama.


Za sav promet zatvorene su ceste:


DC29, na dijelu od Novog Golubovca (raskrižje državnih cesta DC29 i DC35),

DC502 Smilčić-Pridraga.

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama:


DC1 u mjestu Mostanje, na dionici Sučević-Otrić kroz Otrić i u Kninu;

DC23 kroz Dugu Resu;

DC24 Bračak-Bedekovčina; DC24 od Zlatar Bistrice prema Konjščini vozi se usporeno (ograničenje brzine 30 km/h zbog oštećenog kolnika);

DC28 čvor Cugovec-Sveti Ivan Žabno;

DC2 u Vukovaru, u Kudeljarskoj ulici i Ulici Priljevo

DC66 na dionici Pula-Most Raša, na raskrižju s nerazvrstanom cestom za Radeki Polje u naselju Loborika i u naselju Marčana (do 17.kolovoza);

DC206 Valentinovo-Petrovsko.

U prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.


Vezane vijesti
Ažurirano: 28.8.2017. 8:53:24

Create Account