Vremenska prognoza i stanje na cestama

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 11.8.2017. 8:18:19
Vremenska prognoza i stanje na cestama

Foto: dhmz

U većini krajeva promjenljivo i nestabilno. Mjestimice kiše i pljuskova s grmljavinom bit će na sjevernom Jadranu i zapadu unutrašnjosti, a poslijepodne i navečer i u istočnoj Hrvatskoj i unutrašnjosti Dalmacije. Moguće je i lokalno nevrijeme. Sunčanije i uglavnom suho zadržat će se na srednjem i južnom Jadranu. Vjetar slab do umjeren jugoistočni, poslijepodne zapadni i sjeverozapadni, prolazno pojačan. Na Jadranu većinom umjeren sjeverozapadnjak i jugozapadnjak, a ujutro na južnom dijelu jugo. Najviša dnevna temperatura većinom između 28 i 33, a u Dalmaciji i na istoku zemlje od 33 do 38 °C.


Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski u Gorskom kotaru te središnjoj Hrvatskoj. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.


Pojačan promet tijekom dana očekujemo na važnijim cestama u smjeru mora i unutrašnjosti, osobito na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A4 Goričan-Zagreb, A6 Rijeka-Zagreb, A7 GP Rupa-Diračje, Istarskom ipsilonu, državnoj cesti DC1, Jadranskoj magistrali (DC8), na prilazima turističkim središtima duž obale, u trajektnim lukama i pristaništima te na graničnim prijelazima osobito sa Slovenijom te Bosnom i Hercegovinom i Crnom Gorom.


Tijekom vikenda, ali i zbog blagdana Velike Gospe, zabrane za teretna motorna vozila iznad 7,5 t bit će:


• subota, 12. kolovoza – od 4 do 14 sati;

• nedjelja, 13. kolovoza – od 12 do 23 sata; 

• ponedjeljak, 14. kolovoza – od 15 do 23 sata i 

• utorak, 15. kolovoza – od 14 do 23 sata.


Zabrane nema na autocestama niti na DC1 (Lička magistrala).


Za sav promet zatvorene su ceste:

DC29, na dijelu od Novog Golubovca do raskrižja državne ceste DC29 i lokalne ceste LC22016 za Stari Golubovec

DC502 Smilčić-Pridraga

ŽC5042 Višnjan-Tićan.

11. kolovoza od 04:00 sata do 21:00 sat, LC 67001 (Ž6082 - Vinalić - D1) na dijelu od sela Vinalić do sela Koljane vozit će se jednim trakom, uz privremenu regulaciju prometa.


Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama:


DC1 na dionici Sučević-Otrić kroz Otrić i u Kninu;

DC2 u Vukovaru, u Kudeljarskoj ulici i Ulici Priljevo

DC66 na dionici Pula-Most Raša, na raskrižju s nerazvrstanom cestom za Radeki Polje u naselju Loborika i u naselju Marčana (do 17.kolovoza);

DC206 Valentinovo-Petrovsko.




U prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.


Vezane vijesti
Ažurirano: 5.4.2024. 8:36:28

Create Account