Započinju interventni popravci cesta

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 2.3.2017. 0:31:42
Započinju interventni popravci cesta

Foto:

Dolaskom vremenskih prilika primjerenih za asfaltiranje, započeli su interventni popravci tgijekom zime oštećenih, ili kao u slučaju Vugrovca, uništenih dijelova cesta.


Tako je u Vugrovcu tijekom zime na nepreglednom prijelomnom zavoju usred naselja blizu škole, vrtića i ambulante, teško oštećen, bolje rečeno uništen dio glavne ulice kroz to naselje. Teška vozila, autobusi i kamioni koji svakodnevno u velikom broju prolaze tom dionicom, gotovo su iskopali opasnu ruku preko koje su vozila već teško prolazila, a vozači strahovali od oštećenja vozila.

Holding je prišao temeljitom popravku cijelog tog dijela zavoja, a danas je na kolnik ugrađen asfalt u dužini od pedesetak metara, te iscrtana horizontalna prometna signalizacija. Vozači su odahnuli, no na području Sesveta ima još podosta takvih većih ili manjih oštećenja, odnosno tek će nastati s dolaskom proljeća.


"Asfaltiranje može početi tek kad temperature porastu iznad 5 stupnjeva, zato se moralo čekati na popravak kolnika da prođu hladni dani", kažu radnici.

"Kada ophodnje cesta uoče takva oštećenja odnosno nadležni dobe dojavu o tome, Holdingova podružnica Zagrebačke ceste dobiju nalog da se oštećenje promtno i primjereno situaciji popravi i nas šalju u realizaciju toga", rekao nam je predradnik popravka u Vugrovcu koji je želio ostati anoniman, rekavši kako im šefovi ne gledaju blagonaklono da radnici daju izjave novinarima, no ovo što nam je izjavio, vjerujemo da bi u holdingu svaki šef potpisao. 

Dakle, ako ako imate kakvo oštećenje cesta u vašim naseljima, zacijelo je ophodnja već to evidentirala i poslala u postupak, no uvijek možete kontaktirati svog predsjednika mjesnog odbora i zatražiti reagiranje prema nadležnima.


Create Account