Zaustavimo mobbing

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 6.4.2017. 10:44:18
Zaustavimo mobbing

Foto: Udruga Mobbing

Udruga mobbing pokrenula je veliki projekt Zaustavimo mobbing. Istraživanjem je utvrđeno čak oko 45 oblika mobbinga kvalificiranih u 5 skupina, a to su uglavnom napadi na kvalitetu životne i radne okoline, na društvene kontakte, napadi na reputaciju, mogućnost izražavanja i na koncu zdravlje.

Udruga Mobbing iz Zagreba djeluje već 13 godina u cilju borbe protiv te pošasti suvremenog svijeta. Dolaskom kapitalizma na naše prostore, dakle formiranjem hrvatske države, vrlo brzo postaje u pojedinim slučajevima primjetno psihičko nasilje uglavnom upravljačke strukture poduzeća nad niže rangiranim djelatnicima. Pojedinačni slučajevi počinju se širiti i bilježi se njihov sve veći broj. Danas je mobbing prisutniji nego ikad.

To je ponukalo grupu entuzijasta da 2004. godine na čelu s današnjom predsjednicom Jadrankom Apostolovskom osnuju udrugu koja bi za cilj imala upravo borbu protiv mobbinga. Njihova najnovija akcija potpomognuta novcima Europske unije, uz potporu Vlade RH, Pravnog fakulteta u Osijeku i grada Zagreba, upravo je započela. Udruga poziva sve građane ukoliko na vlastitoj koži osjete mobbing ili ga zamijete u svojoj radnoj sredini, da ga svakako prijave. Pomoć u tome pruža im upravo Udruga Mobbing.



Video: Udruga Mobbing

Create Account