Održana 18. Bučijada u Ivanić Gradu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 2.10.2022. 12:13:59
Održana 18. Bučijada u Ivanić Gradu

Foto: Zoran Ožetski

Bučijada u Ivanić-Gradu najiščekivaniji je vjesnik jeseni, a ove godine svoja je vrata posjetiteljima otvorila po 18. put! Najposjećenija turističko-gospodarska i gastronomska manifestacija u Hrvatskoj otvorena je danas 1. listopada 2022. godine i traje još sutra uz cjelodnevni program. Više od 160 izlagača na 13 lokacija nudi razne proizvode od buča i svoje usluge. „Svake godine nam raste broj izlagača i posjetitelja, svake godine imamo nove sadržaje i širimo ponudu. Ovo je događanje u kojem želimo predstaviti naše proizvođače i dati naglasak na njihov trud i rad koji ulažu. Dostigli smo punoljetnost s našom Bučijadom. Zahvaljujem se svima na organizaciji naše najveće manifestacije. Svake godine sve je ljepša i veća te se nadam da će svi, od najmlađih do najvećih, pronaći nešto za sebe.“, rekao je gradonačelnik Grada Ivanić-Grada Javor Bojan Leš.


Turistička zajednica Ivanić-Grada složila je iznimno bogat i širok program prilagođen svim uzrastima, s najboljim proizvodima i običajima koje ovaj dio Posavine i Moslavine nudi. „U Zagrebačkoj županiji ima preko 300 turističko-gastronomskih manifestacija, a danas mogu reći da je ovo manifestacija broj 1 u županiji. U njezinim počeci nitko nije znao za buču i bučino ulje, a danas je postignut cilj – promicanje vrijednosti, kvalitete te poticanje proizvodnje. Naši turistički rezultati stižu rekordne godine, a Bučijada u tome svakako pomaže“, kazao je zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović.


Manifestacija je organizirana uz pokroviteljstvo Grada Ivanić-Grada, Zagrebačke županije, Turističke zajednice Zagrebačke županije i Hrvatske turističke zajednice. Već u prijepodnevnim satima subote manifestaciju je posjetilo nekoliko tisuća ljudi.  „Bučijada opet raste i vodeća je manifestacija ovakvog tipa u županiji. Od male manifestacije sa par OPG-ova, narasla je do ovoga što danas imamo. Ovaj kraj je tradicionalno vezan uz poljoprivredu, bogat proizvodnjom buča, pa mi je drago da je grad prepoznao poticanje udruživanja, promocije i podizanja kvalitete proizvoda“, rekao je izaslanik predsjednika Vlade i državni tajnik pri Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 12.7.2024. 13:00:17

Create Account