Bandić o kritikama prihvaćene Odluke o prikupljanju otpada

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 31.1.2018. 16:04:44
Bandić o kritikama prihvaćene Odluke o prikupljanju otpada

Foto: HINA/ Dario GRZELJ

Nakon što je jučer Gradska skupština prihvatila Odluku o načinu prikupljanja i razdvajanja otpada, gradonačelnik Milan Bandić u emisiji Radio Sljemena "Zagrebi po Zagrebu" komentirao je neke od kritika na nju kao i odbijen prijedlog o smanjenju plaća djelatnicima Gradske uprave.


Nakon prihvaćene Odluku o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada i usluga povezanih s javnom uslugom gradonačelnik se osvrnuo na neke od kritika te odluke, osobito na onu predsjednika Gradske skupštine Andrije Mikulića. 


Rekao je kako Mikulić nije sudjelovao u uređenju Jakuševca kao ni u projektu pročišćivaća zbog čega mu oprašta takve kritike te nastavio: ali mene ne interesira što govori gospodin Mikulić, mene interesira što govore građani ovoga grada, a ja kao gradonačelnik moram poštivati zakone. Ono što je meni bitno da smo dvije trećine puta prevalili, a dežurnih je kritizera bilo i bit će.


Kako bi se prilagodio novom načinu prikupljanja otpada Grad planira uvesti zelene otoke te spremnike određenog volumena kako bi građani mogli odvajati otpad. Gradonačelnik je istaknuo kako će za prilagodbu biti potrebne 4 godine, a o kaznama za one koje neće propisno odvajati otpad, rekao je, kako još ne razmišlja.


Mislim da će Grad zagreb biti fleksibilan i neće kažnjavati svoje građane. Dovoljno će kažnjavati sami sebe oni građani koji ne budu odvajali otpad, rekao je Bandić.


Također je iznio i zaključke razgovora s predsjednicima Vijeća gradskih četvrti o skraćivanju procedure uvođenja zelenih otoka. Rekao je kako bi zeleni otoci trebali biti na 100 do 200 metara udaljeni od zgrada te kako bi svi trebali biti unificirani za svih 218 mjesnih zajednica što znači da bi trebali biti od istog materijala i kvadrature kako bi se smanjili troškovi.


Zeleni otoci će u narednih 6 mjeseci nicati kao gljive poslije kiše, zaključio je gradonačelnik.


Gradonačelnik je dodao i da bi od desetog ovog mjeseca u svim mjesnim odborima trebale početi tribine kojima će se građani educirati o odvojenom prikupljanju otpada. A komentirao je i to što njegov prijedlog o smanjenju plaća djelatnicima gradske uprave za deset posto na jučerašnjoj skupštini nije prošao zbog suzdržanih glasova zastupnika HDZ-a.


Rekao je kako je vođen principom solidarnosti i socijalne pravde smanji plaće onima koji imaju više te poručio kako će takav prijedlog dati ponovno u Gradsku skupštinu sve dok ne prođe.HRT


Vezane vijesti
Ažurirano: 29.10.2023. 14:06:35

Započela je izgradnja produžetka Branimirove, hoće li biti i završena?

Hoće, sve će biti kako je najavljeno
Živi bili pa vidjeli
Izbori se bliže, još jedan predizborni trik
Prazna Senfova obećanja, kao i Bandićeva
A kaj se uopće nekaj dela?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account