Povodom Dana žena: Sanja Sarnavka dobitnica nagrade Zagrepčanka godine

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 8.3.2024. 16:30:33
Povodom Dana žena: Sanja Sarnavka dobitnica nagrade Zagrepčanka godine

Foto: Grad Zagreb

Grad Zagreb obilježio Međunarodni dan žena dodjelom nagrade Zagrepčanka godine Sanji Sarnavki.



Na Međunarodni dan žena, na prigodnoj svečanosti u Gradskoj skupštini gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević i predsjednik Gradske skupštine Joško Klisović uručili su Nagradu Zagrepčanka godine Sanji Sarnavki, aktivistkinji široko prepoznatoj po borbi za žensku ravnopravnost.


Zahvaljujući Gradskoj skupštini na priznanju, Sanja Sarnavka istaknula je da je važno da se nagrada ponovno dodjeljuje na Međunarodni dan žena. „U 2024. žene su se izborile za brojna prava vezana uz njihovu ravnopravnost, no ono što je stečeno nije zagarantirano, i za to se treba i dalje svakodnevno boriti. Puno žena i muškaraca nažalost još uvijek ne prepoznaje važnost feminizma i aktivizma za ženska prava. Stoga je obrazovanje ključno u razbijanju stereotipa”, rekla je dobitnica nagrade Zagrepčanka godine. 


„Čestitam Sanji Sarnavki na nagradi kao priznanju za njenu borbu za žensku ravnopravnost”, rekao je gradonačelnik Tomašević te istaknuo da gđa. Sarnavka neustrašivo javno upozorava na kršenja ženskih prava, posebno u slučajevima femicida i ugrožavanja sigurnosti žena i djece.

Ističući da smo i danas daleko od pune rodne ravnopravnosti, gradonačelnik Tomašević je naglasio kako će „Grad Zagreb i dalje raditi na jačanju preduvjeta za rodnu ravnopravnost, posebno na podršci i zaštiti žena od nasilja, te širenju pristupačnosti kvalitetnih gradskih vrtića”. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 11.3.2024. 12:35:44

Create Account