Roditelji odgojitelji ponovo prosvjeduju, Tomašević obećao sastanak

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 23.11.2021. 16:21:51
Roditelji odgojitelji ponovo prosvjeduju, Tomašević obećao sastanak

Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Roditelji odgojitelji još jednom su demonstracijom ispred zgrade gradske uprave pokazali da se ne slažu s namjerom ukidanja mjere roditelj-odgojitelj.


Dvjestotinjak prosvjednika nosilo je transparente i gasno zviždalo izražavajući svoj prosvjed i neodobravanje namjere ukidanja mjere roditelj-odgojitelj.


"Naš je jedini zahtjev da se ovo zaustavi nakon čega smo spremni surađivati s gradskom vlasti, ali i da se formira stručan tim koji bi radio na poboljšanju ove mjere. Ne pristajemo ni na kakve kompromise i ako se mjera ukine idemo  na tužbe", izjavila je novinarima Ljiljana Dragić iz inicijative "Djeca su budućnost".


Dodala je da dosadašnji sastanci s gradskim čelnicima nisu urodili plodom, s Dolenec nisu uspjeli naći zajednički jezik, traže ponovo sastanak s gradonačelnikom, a Tomašević ih je pristao primiti sutra popodne.


Prosvjednici također tvrde da im je podršku izrazila pravobraniteljica za djecu, ali u gradu tvrde da ta podrška još nije stigla do njih.


Mjeru roditelj-odgojite može ukinuti ili nastaviti provoditi jedino gradska skupština koja bi trebala zasjedati 9. prosinca.


Vezane vijesti
Ažurirano: 24.4.2024. 14:39:02

Create Account