Snijeg u Zoološki vrt donio Egzotične subote

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 19.1.2024. 13:12:59
Snijeg u Zoološki vrt donio Egzotične subote

Foto: ZOO Zagreb

Edukatori će posjetitelje informirati o životinjama koje vole snijeg, ali i o onima koje snijeg ne poznaju.Mnogobrojne životinje u Zoološkom vrtu Grada Zagrebu uživaju u snijegu koji je zabijelio njihove vanjske nastambe.

O životinjama koje vole snijeg, ali i onima koje ga uopće ne poznaju, govorit će se tijekom Egzotičnih subota koje će se u Vrtu održavati do kraja veljače. Taj program posjetitelje očekuje subotom od 10 do 14 sati. U edukativnom kutku u Tropskoj kući moći će razgledati mnogobrojne preparate povezane s temom tog dana.


U subotu 20. siječnja edukatori će govoriti o tome kako se životinje brinu za svoje mladunce, a tjedan dana kasnije razbijat će predrasude o životinjama prema kojima mnogi ljudi gaje negativne emocije. Među tim su životinjama zmije, miševi, štakori, vrane i šišmiši.


U subotu 3. veljače obilježit će se Dan močvarnih staništa. U nastavku tog mjeseca edukatori će zainteresiranima prenositi svoje znanje o životinjama arhitektima, tj. onima koji si grade impresivne domove, genetskim mutacijama u životinjskom svijetu i važnosti mutacija za evoluciju te pokrovima tijela životinja.

Zoološki vrt svakodnevno je otvoren od 9 do 16, a ulazak u Vrt je moguć do 15 sati.Vezane vijesti
Ažurirano: 20.6.2024. 13:47:51

Create Account