Kent ponovno prognozira pobjedu, naš najpoznatiji gibon Hrvatsku vidi u završnici Lige nacija

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 14.6.2023. 15:10:23
Kent ponovno prognozira pobjedu, naš najpoznatiji gibon Hrvatsku vidi u završnici Lige nacija

Foto: ZOO Zagreb

Ako je vjerovati bjelorukom gibonu Kentu iz Zoološkog vrta Grada Zagreba, Hrvatska bi trebala nastupiti u završnici Lige nacija.Već tradicionalno prema kutijama koje se u nastambi gibona postavljaju uoči utakmica hrvatske nogometne reprezentacije, prvo su izjurile mlade Fiona i Dora te njihova mama Kulička, a tek nakon njih otac obitelji Kent.

Nakon što je dobro osmotrio sadržaj kutija s obilježjima Hrvatske i Nizozemske, pa čak i prebirao po voću i povrću iz nizozemske kutije, prvi komad voća koji je stavio u usta, bio je onaj iz hrvatske kutije. Iako je na lipanjskoj vrućini posjetiteljima i djelatnicima Zoološkog vrta Grada Zagreba u početku hladni znoj oblijevao čelo, među ostalim i zbog činjenice što je Kent rođeni Nizozemac, na kraju su svi glasno odahnuli. Složili su se da je Kentu razum nadvladao emocije prema prvoj domovini.


„Pred nama je ako se vodimo viđenim u nastambi gibona, neizvjesna utakmica. Kent se dugo nećkao između nizozemske i hrvatske kutije te na kraju izabrao onu s obilježjima svoje nove domovine. I mi vjerujemo u pobjedu Vatrenih“, rekao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta Grada Zagreba.


Je li Kent pogodio pobjednika sraza Hrvatske i Nizozemske, znat će se večeras. Utakmica u Rotterdamu počinje u 20.45.

Kent će ponovo posla s prognoziranjem imati u subotu u 11 sati. Tada će predviđati pobjednika u posljednjem nastupu Hrvatske u Ligi nacija – utakmici za zlato ili onoj za broncu.


Vezane vijesti
Ažurirano: 20.6.2024. 13:47:51

Create Account