Dođite u ZG ZOO ove subote na Dan crvenih pandi

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 3.11.2023. 13:24:46
Dođite u ZG ZOO ove subote na Dan crvenih pandi

Foto: ZOO Zagreb

Međunarodni dan crvenih pandi u Zoološkom će se vrtu Grada Zagreba obilježiti u subotu 4. studenoga 2023. godine. Edukativni program trajat će od 10.30 do 15 sati.


Program počinje u samoj nastambi crvenih pandi. Timaritelj će voditi javno hranjenje crvenih pandi Eme i Popija. Predstavit će ih i pojasniti što se sve nalazi na njihovu jelovniku.


Edukativni kutak bit će smješten u blizini – u paviljonu Sichuan i oko njega. Tamo će edukatori govoriti o razmožavanju crvenih pandi, njihovu staništu te razlozima njihove ugroženosti. Crvene pande nalaze se na IUCN-ovom crvenom popisu ugroženih vrsta. Zato je izuzetno važno da se njihova rezervna populacija uzgaja u zoološkim vrtovima diljem svijeta. Zoološki vrt Grada Zagreba u tome je izuzetno uspješan. Zahvaljujući uzgojnom programu Europskog udruženja zooloških vrtova i akvarija u koji je uključen, potomci Eme i Popija te Popijevih roditelja žive diljem Europe.


Popi i Ema u Zagrebu zajedno žive osam godina. Ponosni su roditelji triju crvenih pandi. Njihov Grga danas živi u Dublinu, Dudek u Brasovu, a Regica u Pragu.


Kako bi životinje u Vrtu imale što kvalitetniji život, redovito im se obogaćuje životni prostor. U subotu će se u tu aktivnost moći uključiti i građani. Na radionici će moći izrađivati igračke-hranilice koje će se idućih dana stavljati u nastambu crvenih pandi.


Djeca će moći sudjelovati i u kreativnoj radionici. Tamo će se od papira izrađivati rep crvene pande te straničnik u obliku crvene pande.


Vezane vijesti
Ažurirano: 1.4.2024. 12:50:02

Create Account