Rođen/Rođena u Zagrebu, slikovnice o našem glavnom gradu predstavljene u Sesvetama

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 20.10.2023. 14:25:16
Rođen/Rođena u Zagrebu, slikovnice o našem glavnom gradu predstavljene u Sesvetama

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

Mirta Combaj Ujlaki zajedno sa suprugom Daliborom osmislili su i objavili sjajne slikovnice za istraživanje Zagreba.




Profesorica njemačkog jezika i svojedobno učenica sesvetske gimnazije Mirta Combaj Ujlaki, zajedno sa suprugom Daliborom objavili su vrlo zanimljive slikovnice kakvih naš glavni grad još nije imao, a predstavljene su sinoć u velikoj dvorani udruge Zelene i plave Sesvete. 


Rođen i Rođena u Zagrebu zajedno s još jednom slikovnicom Istraži Zagreb, a koja je prevedena i na engleski jezik zanimljivom Mirtinom pričom i Dalibrovim ilustracijama vodi nas najpoznatijim znamenitostima naše metropole. Priča vodi od jedne do druge točke navodeći najznačajnije podatke, a crtež je lijep, pun, kolorističan, točno onakav kakav su i nekad, pa ponekad i danas obilovale mnogima od nas odraslih najdraže slikovnice našeg djetinjstva. 


U knjizi je ostavljen i prostor za upis datuma posjeta nekoj zagrebačkoj znamenitosti, dob djeteta, te prostor za fotografiju.


"Ovo su knjige za roditelje i njihove mališane u dobi do desetak godina, te naš prijedlog za obiteljsko istraživanje Zagreba. Osim toga to je i svojevrsni spomenar, pa će se tako roditelji s radošću ponekad i sjetom prisjećati onih lijepih zajedničkih trenutaka šetnje gradom, a djeca kad odrastu, možda će pronaći negdje tu knjigu i vratiti se u svoju ranu mladost, a mi odrasli dobro znamo koliko nas takvi trenuci obraduju i raznježe", kaže nam autorica čije slikovnice zainteresirani mogu nabaviti u suvenirnici Klovićevih dvora ili u kuli Lotrščak, te narudžbom putem  autoričinih društvenih stranica.


Moderatorica predstavljanja bila je nagrađivana hrvatska dječja spisateljica Iva Bezinović-Haydon. Promociju su svojom interpretacijom najpoznatiji skladbi o Zagrebu začinili gosti iz Glazbene škole Zlatka Grgoševića: Patrik Stjepić,  vokal, učenik  2. razreda srednje škole, te profesori Nikola Domjanić, mag.mus., klavir i Patrik Prežgaj, mag.mus., saksofon. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 23.4.2024. 17:07:18

Create Account