U Vugrovcu počela trodnevna likovna kolonija, izložba radova u nedjelju

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 29.9.2023. 16:42:35
U Vugrovcu počela trodnevna likovna kolonija, izložba radova u nedjelju

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

Nakon što tri godine nije održana, likovna kolonija vraća se u Vugrovec.



Likovna kolonija vraća se u Vugrovec gdje je živjela desetak godina u sklopu poznatog Vugrovečkog Miholja koje je silom prilika odnosno koronavirusa  i potresa bilo na tri godine ugašeno i do sada još neoporavljeno.


Podsjetimo, Vugrovečko Miholje i likovnu kolonija organizirao je KUD Dragutin Domjanić Vugrovec s mnogim suorganizatorima povodom blagdana sv. Mihovila, zaštitnika vugrovečke župe.


Kako je Vugrovec uz korone teško pokosio i potres, još uvijek ne nemoguće sve vratiti u prvobitno stanje, ukoliko će uopće biti i moguće. Za sada od javnih je zgrada u potpunosti obnovljena škola te stara škola, odnosno društveni dom, dok su obje vugrovečke crkve i župna i kapela sv. Mihalja na mjesno groblju u postupku cjelovite konstrukcijske obnove, pa se stoga još uvijek ne mogu koristiti.


Iz istih razloga niti vugrovečki KUD nije mogao koristiti svoje u staroj školi prostorije, pa je tek protekle jeseni, s povratkom učenika u vugrovečke klupe snažnije krenuo obnavljati svoj rad. 


Ova je godina povratka i tako to treba gledati, no dvadesetak akademskih umjetnika pod vodstvom Ane Jakić Divković, akademske slikarice koja je zajedno sa svojom kćerkom Anom Divković, također akademskom slikaricom dugi niz godina bila sudionicom ove likovne kolonije. 


Danas su umjetnici slikali u središtu naselja, jedan dio u dvorištu stare škole pod legenarnom vugrovečkom kruškom, drugi dio u velikoj dvorani, a sutra nastavljaju svojim radom. Predstavljanje radova i izložba bit će u nedjelju kad je ujedno i vugrovečko prošćenje. Otvorenje izložbe će biti u 15 sati kada će ujedno biti promovirana knjiga Mirjane Roklicer Zajni učenaš.



Vezane vijesti
Ažurirano: 23.4.2024. 17:07:18

Create Account