Gimnazija Sesvete pobijedila na Europskom danu jezika, najbolja je u Hrvatskoj

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 25.11.2021. 14:00:49
Gimnazija Sesvete pobijedila na Europskom danu jezika, najbolja je u Hrvatskoj

Foto: Gimnazija Sesvete, vizuali

U projekt Europske komisije kojim se potiču škole s područja Europe na učenje drugih europskih jezika uključile su se mnoge hrvatske škole, a dvije sesvetske su polučile izvanredne rezultate.



Prestižnu nagradu Europske komisije za projekt "Europski dan jezika" dobile su čak dvije sesvetske škole. Projekt profesora stranih jezika Gimnazije Sesvete dobio je priznanje kao najuspješniji u Republici Hrvatskoj u kategoriji srednjih škola te osvojio prvu nagradu Europske komisije, a u kategoriji osnovnih škola treće mjesto je osvojila OŠ Ivana Granđe Soblinec i projekt prof. Combaj Ujlaki. 


Čestitke prof. Combaj te profesorima stranih jezika Gimnazije Sesvete - Mariji Sušac, Jasmini Kranjčević, Andreji Korčanin, Vlatki Ostojić, Marianni Brekalo, Nevenki Borčilo, Mateju Požarini i Petri Aleksić. 


Europski dan jezika obilježava se svake godine 26. rujna pri čemu se nastavnici stranih jezika u čitavom svijetu uključuju u različite radionice i projekte.


Dvije spomenute sesvetske škole već tradicionalno njeguju višejezičnost tako da ne čudi da je njihov rad i trud prepoznat i od strane Europske komisije.


Vezane vijesti
Ažurirano: 10.3.2024. 16:09:52

Create Account