Povodom Međunarodnog dana obitelji u OŠ Luka održan okrugli stol o jednorodnom roditeljstvu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 19.5.2023. 16:35:21
Povodom  Međunarodnog dana obitelji u OŠ Luka održan okrugli stol o jednorodnom roditeljstvu

Foto: Iskra

Udruga Iskra u suradnji s OŠ Luka održalo je okrugli stol za sesvetske škole i vrtiće na temu jednorodnog roditeljstva.



Jednorodno roditeljstvo je naša stvarnost, sve više je slučajeva sa sve više djece koja ostaju s jednim roditeljem. Tim je povodom u četvrtak, 18. svibnja  u OŠ Luka  održan okrugli stol  povodom  Međunarodnog dana obitelji (15. svibnja) na spomenutu tematiku.


Udruga Iskra – Centar za edukaciju i savjetovanje je predstavnicima osnovnih škola i vrtića s područja Sesveta, predstavnicima udruga te predstavnicima Grada Zagreba predstavila svoj projekt Roditeljstvo u ogledalu koji je namijenjen  jednoroditeljskim obiteljima, a kojeg provodi drugu godinu u partnerstvu s OŠ Luka, zahvaljujući potpori  Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

Predsjednica udruge i voditeljica projekta Željka Mazzi, mag.  socijalnog rada podijelila informacije o 18 godina rada udruge, predstavila projekte i rezultate rada  te istaknula  „ važnost dostupnost strune podrške jednoroditeljskim obiteljima i njihovoj djeci u lokalnoj zajednici u kojoj obitelj živi". U svom izlaganju naglasila je važnost  suradnje i korištenja već postojećih resursa  u zajednici za pomoć obiteljima.  

Stručna suradnica iz partnerske  OŠ Luka Sesvete Mirjana Rišavi, soc. pedagoginja istaknula je  važnost kontinuiranog rada s obiteljima, te zadovoljstvo  pozitivnom suradnjom sa udrugom Iskra -CES  na provedbi zajedničkih aktivnosti za djecu i roditelje.

Predstojnik Hrvatskoj zavoda za socijalni rad, Područni ured Sesvete, Alen Minić, mag. act. soc. je iznio prisutnima obim posla i postupanja u području obiteljsko pravne zaštite  te istaknuo porast potreba za stručnim radom u obiteljima na području Sesveta.

Većina predstavnika osnovnih  škola je izrazila želju za uspostavom suradnje i širenjem projekta Roditeljstvo u ogledalu i na njihove škole kako bi se ojačale roditeljske kompetencije i osnažili roditelji u  odgoju djece.

Okrugli stol je završio neformalnim druženjem i razmjenom kontakta  u nadi nastavka projekta i  organiziranja slične aktivnosti i iduće godine.


Vezane vijesti
Ažurirano: 27.10.2023. 12:44:48

Create Account