Stranka rada i solidarnosti o problemima u Holdingu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 13.10.2021. 12:33:23
Stranka rada i solidarnosti o problemima u Holdingu

Foto: SRIS 365

Pod naslovom Holding - utvare umjesto rješenja, Stranka rada i solidarnosti uputila je javnosti priopćenje o stanju u Zagrebačkom holdingu.


Na sinoćnjoj sjednici Predsjedništva 365 Stranke rada i solidarnosti razmatrana je novonastala situacija u Zagrebačkom holdingu i donijeta je jednoglasna odluka da se Klub stranke rada i solidarnosti pridruži zahtjevu za održavanjem žurne tematske sjednice Gradske skupštine Grada Zagreba s temom Zagrebačkog holdinga i trgovačkih društava.


Novonastala situacija u Zagrebačkom holdingu razotkrila je sve slabosti upravljačkih kapaciteta gradonačelnika Tomislava Tomaševića, koje će se vrlo brzo reflektirati na nagrizanje stečenog standarda življenja građana Zagreba. Od gradske vlasti traži se odlučnost i učinkovitost u donošenju odluka na korist građana, a ne skrivanje iza praznih alibi priča o kosturima iz ormara. Proklamirana načela Možemo! da u donošenju odluka poštuju zakon i demokratsku proceduru tope se naočigled.


Gradska Skupština Grada Zagreba, odnosno skupštinska tematska sjednica, jedino je mjesto gdje se u cjelovitoj, demokratskoj i argumentiranoj raspravi može javno i transparentno sagledati prava slika situacije u kojoj se našao Zagrebački holding uslijed nespremnosti nove zagrebačke vlasti da održava poslovne i upravljačke procese i ulovi se u koštac s problemima koji nastaju u upravljanju tako složenim sustavima kao što je Zagrebački holding.


Vezane vijesti
Ažurirano: 10.3.2022. 17:03:35

Create Account