Stranka Rada i solidarnosti traži od Tomaševića da razrješi upravno vijeće Muzeja Grada Zagreba

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 12.11.2021. 16:44:39
Stranka Rada i solidarnosti traži od Tomaševića da razrješi upravno vijeće Muzeja Grada Zagreba

Foto: Sesvete danas

Stranka rada i solidarnosti BM 365 uputila je medijima priopćenje o imenovanju ravnateljice Muzeja Grada Zagreba.Nebrojeno puta u predizbornoj kampanji izjavili ste da ćete zapošljavati transparentno, preko javih natječaja. I odmah to pogazili. Još se afera oko imenovanja predsjednika i člana Uprave Holdinga Vašim dekretom, bez javnog natječaja, nije slegla, a financijske posljedice za Grad zbog toga tek slijede, a Vi nastavljate kadroviranje namještanjem natječaja za ravnatelj/icu Muzeja Grada Zagreba.


Većina u Upravnom vijeću Muzeja koju ste upravo Vi osobno imenovali predložila Vam je Anu Kutlešu za ravnateljicu Muzeja iako su predstavnik Stručnog vijeća i predstavnici radnika Muzeja u Upravnom vijeću upozorili da su se na natječaj javili kandidati s daleko respektabilnijim životopisima i kvalitetnijim prijedlozima programa rada Muzeja. Upozorili su Vas i na činjenicu da gospođa Kutleša nije predala potpunu dokumentaciju koja bi potvrdila da zadovoljava uvjet od minimalno deset godina rada u kulturi, obrazovanju i znanosti.


U silnoj želji da gospođa Kutleša zasjedne u fotelju ravnateljice Muzeja, poništili ste natječaj iako se na natječaj javilo više vrlo kvalitetnih kandidata koji zadovoljavaju uvjete i koji imaju potpunu dokumentaciju. Zbog čega natječaj nije dovršen s kandidatima koji su ispunili uvjete natječaja i dostavili potpunu dokumentaciju? Iz jednog jedinog razloga, a taj je da na čelo Muzeja želite dovesti osobu koja je bliska Vašoj aktivističkoj sceni, osobu koja radi u udruzi BLOK i u okviru te udruge organizira „političke škole za umjetnike“ kao i „obrazovni program“ koji nudi indoktrinirani pristup politizaciji umjetnosti i kulture. Ovo je puka provedba političke agende preuzimanja ove kulturne institucije, daleko od javnog interesa i još dalje od onog što ste u predizbornoj kampanji obećavali, transparentno zapošljavanje.


Nazovimo stvari pravim imenom. Poništili ste natječaj da biste pogodovali kandidatkinji Ani Kutleši. To se zove pogodovanje i trgovanje utjecajem, gospodine gradonačelniče! Time niste pogazili samo svoju riječ iz predizborne kampanje na što smo već navikli jer to činite iz dana u dan, nego kršite i zakone! Stoga Vas pozivamo da razriješite Upravno vijeće Muzeja Grada Zagreba jer donosi protuzakonite odluke i imenujte novo koje će u skladu sa zakonom i uz uvažavanje mišljenja struke izabrati ravnatelja muzeja Grada Zagreba.


Vezane vijesti
Ažurirano: 22.5.2022. 13:07:06

Što mislite o rezultatima popisa stanovnika u Sesvetama?

Broj popisanih daleko je manji od očekivanog
Mnogi se odselili zato nas nema koliko smo mislili
Nije loše, ipak je broj stanovnika Sesveta u porastu
Očekivano, sve što se moglo doselit u Sesvete već se doselilo
Ovo je još dobro naspram drugih sredina
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account