I ove godine Kraljevec kup, nogometni turnir malih nogometaša

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 26.10.2023. 11:36:50
I ove godine  Kraljevec kup, nogometni turnir malih nogometaša

Foto: Plakat

Kraljevec kup, jedan od rijetkih nogometnih turnira uzrasta zagića i limača u Hrvatskoj na koji dolaze ekipe iz cijele Hrvatske.



Nogometni klub Sesvetski Kraljevec najavio je održavanje trećeg  turnira zagića U 9 i limača U 11. Turnir će se odigrati više terena,  28. i 29. listopada s ukupno 136 utakmica i to na način da prvog dana igraju zagići (2015. godište i mlađi) dok su drugog dana na redu limači (2013. godište i mlađi). Prijavljeno je 48 momčadi što čini više od 700 malih nogometaša. U goste im i ove godine dolaze prijatelji iz BiH. Klub OFK Sport Team Banja Luka, posebno se ističe u radu s mladim igračima i kao takav je jedan od nosioca kvalitete u BiH. Na turnir dolaze četiri prvoligaša - Dinamo, Varaždin, Lokomotiva i Gorica, drugoligaši - Dubrava, Sesvete, Jarun, te mnoštvo drugih klubova nositelja kvalitete u najmanjim uzrastima iz gotovo cijele Hrvatske – Karlovac, Varteks, Garić Garešnica, Otočac i drugi. 


Inače, prvi Kraljevec KUP – turnir najmlađih nada, održao se 2020. godine sa prijavljenih 46 momčadi pri čemu se odigralo 126 utakmica sa ukupno 593 igrača i 424 pogotka. Podijeljene su 23 nagrade, 122 medalje a fb stranica je imala 3099 pregleda. Druge godine Kraljevec KUP prešao je u međunarodni turnir jer su sudjelovali klubovi iz susjednih zemalja. U turniru su također sudjelovala zvučna imena kao što su GNK Dinamo, NK Osijek, NK Slaven Belupo, NK Varaždin, NK Lokomotiva, HNK Gorica i mnogi drugi. Iako je oba dana turnir zadesilo loše vrijeme, najmlađi nogometaši hrabro su se držali i kao pravi profesionalci vrhunski odradili cijeli turnir i sa zasluženim nagradama otišli svojim kućama. 


NK Sesvetski Kraljevec u svojoj najavi poziva sve zainteresirane da podrže nove mlade nade i  ovaj festival igre, adrenalina i emocija te obećaje da će biti dobar domaćin svima.



Vezane vijesti
Ažurirano: 4.11.2023. 11:28:53

Create Account