Sesvete u gostima uzele bod, utakmica s Croatiom iz Zmijavaca prošla bez pogodaka

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 21.8.2023. 14:22:13
Sesvete u gostima uzele bod, utakmica s Croatiom iz Zmijavaca prošla bez pogodaka

Foto: Borko Samec/Sesvete danas, arhivska fotografija

U drugom kolu Prve nogometne lige Sesvete su na gostovanju u Zimijavcima kod Croatije uzele bod, susret je završio bez pogodaka.



Nakon što su se nogometaši Sesveta po osvajanju druge lige plasirali u viši rang, u Prvu ligu HNL-a, što je druga razina natjecanja, već su protekle nedjelje odigrali drugu utakmicu. Poslije prošlotjedog domaćeg poraza od Dugopolja, jučer su gostovali u Zimjavcima kod Croatie gdje su odigrali nerješeno, bez pogodaka.


Obje momčadi su s ostvarenim bodom iz prva dva kola pri dnu poretka.


Nakon plasmana u Prvu ligu, mnogi su igrači otišli iz kluba, a mnoga pojačanja su došla, no vidjet će se koliko će u nastavku sezone doista i vrijediti. 


Prije svega u momčad se vratio negdašnji igrač Sesveta Mihovil Geljić. Među pojačanjima gotovo je desetak novih imena. Oliver Petrak, igrao u u najvišim rangovima HNL-a  BiH, te Poljske prve lige. Moses Barnabas je došao iz Šibenika gdje je zaradio prvloigsški staž. Ante Matić uz Sesvete ima iza sebe Rudeš, Dinamo, Rijeku, CSKA Sofia i bugarski Litex.

Ivan Bjelivuk bio je kapetan Osjekovih juniora i kao takav puno obećava. 

Tarik Jašarević stiže iz BiH Premijer lige gdje je igrao u Slogi iz Doboja, a iz iste lige u Sesvete stiže Kristijan Medić koji je do sad nastupao za Široki Brijeg.

Nick Ocvirek stigao je na posudbu iz NK Varaždin, a možda i najveće pojačanje je Karlo Žiger koji je svojedobno branio za veliki Chelsea, a u Sesvete stiže na posudbu iz Velike Gorice. Novo ime je još i Danylo Serbinov, mladi krilni igrač koji je došao iz NK Veli Vrh. 


Naravno, toliko novih igrača treba i uigrati, pa će trener Hrvoje Horvat imati jako puno posla, posebice već naredno kolo u kojem su Sesvećani domaćini gdje dočekuju susjede, snažnu momčad Dubrave Tim kabela. Utakmica se igra tek narednog ponedjeljka, 28. kolovoza na stadionu Radnika od 17 sati.




Vezane vijesti
Ažurirano: 2.5.2024. 9:07:10

Create Account