Božićna žetva medalja naše Martine Andrašek na Plivačkom prvenstvu Hrvatske

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 20.12.2021. 9:47:38
Božićna žetva medalja  naše Martine Andrašek na Plivačkom prvenstvu Hrvatske

Foto: Obiteljska fotografija

Proteklog je vikenda održano Plivačko prvenstvo Hrvatske u Rijeci gdje je Martina Andrašek ponovo uzela medalje u sve tri svoje utrke.



Unatoč gotovo osmomjesečnoj pauzi od plivanja i intenzivnog treniranja, naša sugrađanka Martina Andrašek još nas je jednom oduševila rezultatima na prošlog vikenda održanom Prvenstvu Hrvatske u plivanju na 25 metarkom bazenu u Rijeci. 


Martinin stil je leđno plivanje, a sudjelovala je na sve tri utrke, na 50, 100 i 200 metara.  Zlato je osvojila u disciplini 100 m leđno  rezultatom 1.01.13, što je njen najbolji osobni rezultat, a što je šokiralo i nju samu, jer, zna se da u vrhunskom sportu bez svakodnevnih treninga nema niti vrhunskih rezultata, a njen drugi najbolji osobni rezultat u tij disciplini postigla je prije još 4 godine. To dovoljno govori da još ima mjesta napredovanju.


I disciplini na 50 metara Martina je osvojila srebrnu medalju zbog greške pri okretu koja joj je uzela 6 stotinki razlike do zlatne medalje koju je osvojila Mihaela Vještica.


Veliko je zadovoljstvo bilo i u Plivačkom klubu Dubrava za koji pliva naša sugrađanka, trenutno na studiju u Americi, ali zbog pandemije svi su američki koledži na on line modu, pa je tako Martina protekli semestar provela u svom sesvetskom domu uz obitelj i monitor računala. Još uvijek je tu, a kad će se vratiti u Ameriku, ovisi ponajviše o epidemiološkim prilikama.


Što sada slijedi? "Sada slijedi odmor i praznici", poručila je Martina putem svog oca Tihomira pri tom čestitajući svim Sesvećanima Božić i novu 2022. godinu.

Na video zapisu pogledajte Martininu pobjedničku utrku na 100 metara u kojoj je drugoplasiranu ostavila za gotovo 2 sekunde.


Video: Obiteljski video zapis

Vezane vijesti
Ažurirano: 1.8.2022. 9:55:32

Create Account