Evgeny Postny igrao simultanku s mladim sesvetskim šahistima

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 23.9.2022. 14:45:01
Evgeny Postny igrao simultanku s mladim sesvetskim šahistima

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Međunarodni velemajstor Evgeny Postny odigrao je u četvrtak u Sesvetama simultanku na 16 ploča protiv mladih sesvetskih šahista.



Vrlo zanimljiv šahovski događaj održan je jučer u Šahovskom klubu Sesvete gdje je međunarodni velemajstor Evgeny Postny odigrao simultanku na 16 ploča s mladim sesvetskim šahistima. Velemajstor je imao težak zadatak, jer iako mladi, sesvetski su šahisti vrlo dobri i prijetnja svakome. Na kraju je velemajstor ipak dobio 14 partija, dok je u dvije prihvatio remi. 


Posebno treba pohvaliti Šimuna Dumančića i Filipa Topalušića, mlade nade sesvetskog šaha koji su protiv velikog šahovskog imena izvukli remi.


Ova lijepa šahovska slika nam kazuje da sesvetski šah sve čvršće zauzima svoje mjesto u svijetu šaha, a mladim šahistima igra s velemajstorom sigurno će biti podrstrek i velika škola.


Inače, Evgeny Postny je rođen u Novosibirsku u Rusiji, etnički je Židov i svojedobno se preselio u Izrael gdje je bio član izraelskog tima koji je osvojio srebrnu medalju na šahovskoj olimpijadi 2008. 


Inače Postny igra za hrvatske šahovske prvoligaše, ŠK Sesvete Agroproteinka. U vrijeme natjecanja boravi u Hrvatskoj i daje veliki doprinos. Inače,  natjecanje se će se odvijati od sutra do 2. listopada u Poreču gdje nastupa 10 klubova iz najvišeg hrvatskog šahovskog ranga.


Vezane vijesti
Ažurirano: 11.12.2023. 17:58:28

Create Account