Červar: S ovakvom obranom ne bi nikoga dobili

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 17.1.2018. 0:14:42
Červar: S ovakvom obranom ne bi nikoga dobili

Foto: HINA/ Mario STRMOTIĆ

Švedska nas je nadigrala, a s ovakvom obranom, kakvu smo mi večeras prikazali, mi ne bi nikoga dobili, kazao je izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar nakon poraza od Švedske (31-35) u Splitu. 


"Čestitam Šveđanima, igrali su fenomenalno u prvom dijelu. Mi smo imali loš dan, nismo u obrani bili pravi makar smo probali sve vrste, ali ništa nije pomagalo. Tek smo krajem utakmice počeli nešto braniti, ali bilo je kasno. Naša propusna obrana je uzrokovala i probleme u napadu", kazao je Červar, koga su upitali da li Hrvatska ima problem s vratarima, budući da niti Stevanoviću niti Pešiću nije išlo protiv Šveđana. 


"Ne, ja neću uprijeti prstom u nikoga. Ovu utakmicu smo izgubili svi. Da je obrana bila bolja možda bi vratari bolje branili. A Mirko Alilović je još uvijek član naše reprezentacije, ja računam na svakog od 21 igrača pa tako i njega".


Červar je pohvalio švedsku igru. 


"Možda su nas zavarale dvije lake pobjede protiv Islanda i Srbije, i možda nam je to poremetilo koncentraciju. Švedska je vrlo kvalitetna momčad s možda najjačom tranzicijom u svijetu, a večeras su bili neprobojni u obrani. Igrali su pozicijsku zonu, zaustavili su Luku Cindrića i zato smo imali problema".


Izbornik Červar pozvao je navijače da i dalje navijaju za Hrvatsku i u Zagrebu.


"Žao mi je što smo ovim porazom malo razočarali Splićani koji su nas fenomenalno ugostili. Ja nisam bio euforičan ni nakon pobjeda, pa se neću sada ni predati ni nakon poraza. Idemo u Zagreb s dva, umjesto s četiri boda i ne namjeravamo se predati".  


Pivotmen Željko Musa naglasio je da je Hrvatskoj nedostajala borbenost. 


"Nije bilo ni bllzu onakve borbenosti u obrani kao u prve dvije utakmice. Nismo bili agresivni i ostavili smo naše vratare na streljani".


(Hina) 


Vezane vijesti
Ažurirano: 6.2.2018. 20:06:13

Create Account