Gotovo rutinska pobjeda rukometaša Sesveta u Vinkovcima, zakapareno mjesto viceprvaka

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 22.4.2024. 8:00:50
Gotovo rutinska pobjeda rukometaša Sesveta u Vinkovcima, zakapareno mjesto viceprvaka

Foto: Borko Samec/Sesvete danas, arhivska fotografija

U utakmici 8. kola Paket24 Premijer lige – Lige za prvaka, Sesvete su sinoć u Vinkovcima pobijedile Bjelin Spačvu 31:35 (13:19).



U Vinkovcima se u nedjeljnu večer očekivala velika borba, čvrst rukomet i neizvjestan rezultat. Prikazana je doduše dobra borba i čvrst rukomet, ali rezultatske neizvjesnosti nije bilo. Sesvećani su od početka zagospodarili susretom i sve držali pod kontrolom.  Sredinom prvoga dijela gosti su već bili na šest razlike (4:10), što je natjeralo domaću klupu da pozove minutu predaha. Nije im to previše pomoglo, jer su gosti predvođeni sjajnom vanjskom linijom Patrik Hršak, Davor Gavrić, Ivan Dumenčić, s lakoćom pronalazili put do suparničke mreže. Sesvete su na kraju prvoga dijela imale šest pogodaka viška (13:19).


Pokušali su domaćini na početku drugog poluvremena pritisnuti Sesvećane, ali osim jednog približavanja na četiri pogotka zaostatka (18:22), zapravo nisu uspjeli ozbiljnije zaprijetiti gostima. Nakon toga se naime, uglavnom igralo pogodak za pogodak pa su Sesvećani na kraju stigli do pobjede 31:35, i dva vrlo važna boda koja ih ostavljaju u utrci za 2. mjestom. Najefikasniji Sesvećan bio je Davor Gavrić s 10 pogodaka, a Filip Turčić pridodao ih je osam, šest iz sedmeraca.


Sesvete se sada nalaze u jako dobroj situaciji u borbi za drugo mjesto i osvajanje naslova viceprvaka države, ako u naredne dvije utakmice ostvare pobijede, nadajući se pri tom da Nexe neće uspjeti u posljednjem kolu pobijediti Zagreb. Slijedeću utakmicu Sesvete igraju u Varaždinu, a potom su u prvom svibanjskom vikendu domaćini izvrsnom Poreču u posljednjem prvenstvenom susretu sezone.





Vezane vijesti
Ažurirano: 28.4.2024. 9:42:42

Create Account