Sesvete neočekivano lako s čak 13 razlike pregazile Varaždin, Tomić utakmicom proslavio 18. rođendan

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 25.3.2024. 9:10:17
Sesvete neočekivano lako s čak 13 razlike pregazile Varaždin, Tomić utakmicom proslavio 18. rođendan

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

U  4. kolu Paket24 Premijer lige – Lige za prvaka, Sesvete su uvjerljivo pobijedile Varaždin 1930, 41:28 (19:14).



Utakmica koju su trener Vori i dečki iz momčadi s nestrpljenjem i respektom iščekivali najavljujući čvrstu i neizvjesnu utakmicu, pretvorila se u gotovo trening prvo za najiskusnije u momčadi, a potom i za one najmlađe kojima je Vori ovaj put dao malo više minutaže.


Samo prvih desetak minuta, gosti su mogli pratiti ritam domaćina i držali su se u rezultatskoj ravnoteži ili na minimalnom zaostatku. Nakon izjednačenja 5:5, slijedi sjajni veliki niz Sesvećana od šest pogodaka za redom i bijeg na  11:5. Domaćini su sačuvali razliku od pet pogodaka do poluvremena (19:14).


U nastavku Sesvećani još pojačavaju tempo i nastavljaju nemilosrdno puniti mrežu gostiju da bi na kraju zaustavili  se  na broju 41. Pri tome su uz odličan napad, odigrali i jako dobru obranu s odličnim vratarima. Na kraju su imali nevjerojatnih 80 posto realizacije. Završilo je s 41:28.  Ponovo izvrstan na golu Filip Perić sa 6 obrana, ali i Marko Prpić kojem je Vori također dao veću minutažu, a uz nekoliko obrana postigao je i pogodak sa svog gola. Najefikasniji u redovima Sesveta bio je Patrik Hršak s 9 pogodaka, a mladi Josip Tomić, veliki sesvetski talent kojem predviđamo međunarodnu rukometnu karijeru proslavio je na utakmici 18. rođendan s tortom koji mu je za tu priliku poklonio klub, a proslavili svi zajedno. 


Izjave: 


Igor Vori

Ponajprije čestitam mojim igračima, stvarno su odradili kvalitetnu utakmicu. Pri kraju prvog poluvremena malo nam je koncentracija popustila. Mislim da smo već u prvom poluvremenu našu bolju igru izrealizirati. Iskreno, bojao sam se ove utakmice s obzirom da smo u nekom ritmu stalnog presijecanja niza natjecanja stalno u nekoj pauzi i stvarno me bilo strah ove utakmice. Jako respektiram Varaždin, a što su i pokazali u zadnjoj utakmici sa Zagrebom, međutim igrači su stvarno odradili odličan posao. Ono što me posebno veseli, kad smo izrotirali sve igrače i stavili u igu mlade igrače, a tu uglavnom dečki od 17 godina, napravili smo još veću razliku i to je ono što je jako lijepo. Na žalost, sada nam opet slijedi pauza i cijelo vrijeme taj neki ritam gubimo, ali dobro, tako je kako je, trebamo ostati maksimalno fokusirani i koncentrirani, jer nam nakon toga slijedi jedan ritam srijeda, subota, srijeda, subota, teška gostovanja, kup, tako da nam treba jedan dobar vjetar u leđa.



  

Davor Gavrić

Danas na svu sreću nam je sve išlo od ruke i na kraju je to dobro ispalo, 13 razlike. Čestitam ekipi, od prvog do zadnjeg i najmlađi su dali sve od sebe i pokazali su da mogu. Naravno da smo respektirali Varaždin, još imaju novog trenera, pa kak to zna biti, ekipa je motivirana, nama je bila stanka, oni su igrali kup pa su možda bili u malo boljoj formi od nas, ali mi smo pokazali da je u Sesvetama teško uzeti bodove i najboljim ekipama i čestitam još jednom dečkima kao i publici, jer je danas bila lijepa atmosfera i eto... 





Nakon 4. kola Zagreb je i dalje stopostotan. Po jedan poraz imaju Sesvete i Nexe. 


Sesvete: Filip Perić (6), Marko Prpić (2 + 1); Aleksandar Čaprić 2, Patrik Hršak 9, Nikola Jelovčić 4, Ivan Dumenčić 3, Josip Tomić, Filip Turčić 6 (2), Mislav Šuker 1, Davor Gavrić 5, Karlo Godec 2, Nikola Finek 2, Fran Premec, Matej Ćuk Ante Lasan 3  Josip Topić 3

Trener: Igor Vori



Vezane vijesti
Ažurirano: 22.4.2024. 8:00:50

Create Account