Pobjedaaa! Sesvećani u Jelkovcu šokirali favoriziranog protivnika, pobijedili Nexe s čak 5 razlike

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 18.2.2024. 10:14:14
Pobjedaaa! Sesvećani u Jelkovcu šokirali favoriziranog protivnika, pobijedili Nexe s čak 5 razlike

Foto: Borko Samec/Sesvete danas, u galeriji prva fotografija facebook Nexe

U 1. kolu Lige za prvaka Paket24 Premijer lige u Jelkovcu Sesvete - Nexe 38:33 (18:16).



Prvo pa muško, rekli bi u narodu. U prvom kolu Lige za prvaka Sesvete su odmah dobile izuzetno teškog protivnika, favoriziranu europsku momčad Nexe. Odigravši maestralno gotovo fanatično svih 60 minuta Sesvećani su pokazali da mogu igrati i takvim sastavima kao što je ovaj protivnik enormno većeg budžeta od Sesveta. I to još kako. Dovoljno govori podatak da Nexe od početka do kraja, niti u jednom trenutku nije uspjelo čak ni izjednačiti rezultat, a kamoli povesti. Utakmica, rekli bismo atomskog rukometa i da se nije radilo o protivniku iz Našica, rekli bismo bez rezultatske dramaturgije, međutim, kad imaš takvog protivnika bez obzira na razliku u rezultatu moraš stiskati gas do samog kraja, što su igrači Igora Vorija i uspjeli. 


Uzalud je protivnički trener Banko Tamše pokušao konsolidirati svoje momke, zvao time oute, ljutio se na njih, vikao na suce, sve to nije pomoglo, tek je uspio zaraditi žuti karton. I ne, nije ta pobjeda Sesveta nikakva senzacija, u Sesvetama je već bilo pobjeda protiv istog protivnika, već pomalo Sesvećani stječu naviku pobjeđivanja Našićana na svom terenu, ali nikad nastup protiv njih nije bio toliko uvjerljiv i s tolikom razlikom, u dva navrata čak +7, konačno +5. Tek toliko da se zna kakvu ulogu u hrvatskom rukometu danas igra naš klub i  sve je bliže prilici upustiti se u bitku za najvišu poziciju. Kako se sada radi u klubu, past će jednom i Zagreb. A treći ravnopravni klub u hrvatskoj ligi   bio bi itekako dobro za hrvatski rukomet.  Ustvari s ovakvom igrom i stavom već je i sada pomalo ravnopravan.


Svakako moramo istaknuti istinskog junaka sinoćnje utakmice, a to je naš golman Filip Perić koji je branio kao u transu, strijelcima Nexea koji ove sezone nesmiljeno zabijaju velikim europskim vratarima, upisao je, po službenoj statistici, nevjerojatnih 17 obrana. Koliko mu je to značilo bilo je vidljivo po izuzetno emocionalnim reakcijama nakon svakog obranjenog udarca prema njegovim vratima, a zlata je to vrijedilo cijeloj momčadi.  Dakako u tom smislu treba pohvaliti cijelu obranu koja je itekako tome pridonijela.


S druge strane Patrik Hršak s 10 i Davor Gavrić s 9 pogodaka nesmiljeno su trpali  u gol izuzetno dobrog vratara hrvatske reprezentacije, a koji u ovoj utakmici našim strijelcima nije obranio gotovo ništa, tek tri lopte, zajedno s Radovanovićem samo 5 udaraca na gol. To govori  o raspoloženosti, ali i vještini naših strijelaca. 


U narednom kolu slijedeće subote Sesvećani gostuju kod Zagreba, a mi možemo samo priželjkivati da pokušaju ponoviti jednu ovakvu utakmicu i natjerati najtrofejniju hrvatsku momčad na izuzetne napore protiv mlade momčadi u usponu.


Izjave:


Igor Vori, trener MRK Sesvete

Što god da kažem bit će suvišno. Mislim da su igrači danas na terenu govorili ispričali sve što je trebalo ispričati. Čestitam im na stvarno na odličnoj utakmici. Definitivno da je Nexe favorit i kad gledamo budžete miljama od nas, ali mi smo se sportski nadali, puno radili i na kraju se to ovim mladim dečkima vratilo s ovom pobjedom. Ovo je jako lijepo, ali u sportu ne možemo na žalost živjeti od jedne pobjede, liga ide dalje, tek smo na početku jednog dugog maratona i sigurno je da nam je ovo jedan veliki vjetar u leđa.





Filip Perić, vratar MRK Sesvete

Odigrali smo vrhunsku utakmicu od prve do šezdesete minute i na kraju mislim da smo zasluženo odnijeli dva boda. Čestitke Nexeu na odličnoj utakmici, ali, eto, danas nas je možda malo pomazila sreća, ali pokazali smo i da imamo kvalitetu. Cijela je ekipa odigrala jednu jako kvalitetnu utakmicu što i rezultat pokazuje i to protiv ovako jake ekipe kao što je Nexe. Svatko ima svoj djelić zasluge u ovoj pobjedi, odigrali smo kao jedna prava ekipa i idemo dalje.










Vezane vijesti
Ažurirano: 22.4.2024. 8:00:50

Create Account