MRK Sesvete ove srijede dočekuje Osijek, utakmica se igra u SD Jelkovec

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 10.10.2023. 11:46:23
MRK Sesvete ove srijede dočekuje Osijek, utakmica se igra u SD Jelkovec

Foto: Plakat

U 6. kolu Paket24 Premijer lige MRK Sesvete dočekuje RK Osijek, a utakmica se igra od 19,30.




Rukometaši Sesveta nakon teške pobjede u Trogiru gdje je danak platio motor Sesveta Ivan Dumenčić kojem je protivnički igrač odmah na početku utakmice teže ozlijedio nogu, momčad se priprema za novi ogled koji se igra već ove srijede, jer u subotu Sesvećani na domaćem parketu u utakmici Europskog kupa dočekuju azerbajdžanski Kur. Osjećani su trenutno posljednje plasirana momčad A lige, sve su ekipe do sad imale problema s njima. Dakle domaće očekuje teška utakmica još k tome i bez Dumenčića. 


Utakmica se igra s početkom u 19,30, a obje momčadi jamče vrlo dinamičnu i borbenu utakmicu koju najavljuju trener Silvio Ivandija i igrač Josip Tomić.


Silvio Ivandija, trener MRK Sesvete


Protiv Osijeka ne bježimo od uloge favorita. Osijek jest trenutno na začelju poretka iako po prikazanim ne zaslužuje to mjesto. Momčad koja može voditi šest razlike u Trogiru sigurno može biti opasan protivnik. Stoga mi moramo biti dobro pripremljeni. Kod njih je najveća opasnost vanjska linija Zrna, Čičak i Purić na koje moramo osobito pripaziti, jer tu se uglavnom vrti njihova igra. Očekuje da bismo mi s jednim dobrim pristupom mogli tu utakmicu kontrolirati i ne smijemo niti pomisliti da nam pobjeda dođe pod znak upitnika.


Činjenica je da smo oslabljeni za dva važna igrača, Dumenčić je ozlijeđen u Trogiru doslovce u drugoj minuti kad ga je jedan neoprezan start igrača Trogira skoro klizećim startom ušao u noge Dumenčiću, nije namjeran ali vrlo neoprezan i vrlo oštar, tako da smo ostali bez njega za narednih sigurno mjesec dana. Još uvijek nam je izvan terena i Čaprić. Prpić se tek počinje vraćati, ali srećom u sastavu imamo dovoljno igrača, pa i mladi  Tomić koji se već u Trogiru pokazao da može uskočiti u prvu ekipu i da može biti zamjena Dumenčiću, te da može pojačati sastav. To smo znali i ranije, samo on igra i za naš kadetski sastav i za drugu momčad, pa moramo s njime biti oprezni da ga previše ne potrošimo.  Dakle, klupa nam je dovoljno dugačka da može zamijeniti one kojih trenutno nema.


Što se tiče same utakmice, mislim da će se imati što za vidjeti, pa tako primjećujemo da iz utakmice u utakmicu dolazi sve više navijača, mada će ova utakmica biti u srijedu u 19,30 očekujem znatnu podršku Sesvećana na tribinama. Igramo u srijedu, jer u subotu igramo utakmicu europskog kupa protiv momčadi iz Azerbejđana, jedne legije stranaca sastavljene od iskusnih internacionalaca, no o tome nakon Osijeka.


Josip Tomić, igrač MRK Sesvete


Nakon teške utakmice u Trogiru dočekujemo Osijek za koji znamo da ima odličnu ekipu unatoč tome što su trenutno posljednji u poretku, no vidjelo se kako su pružili žestok otpor protivničkim ekipama. Dakle očekuje nas teška utakmica pa i zbog toga što nismo imali dovoljno vremena za odmor. No, mi očekujemo pobjedu na domaćem terenu, te da će dvorana biti što punija naših navijača kako bi na pružili podršku i ovim putem pozivam sve Sesvećane na utakmicu.



Vezane vijesti
Ažurirano: 16.4.2024. 8:35:46

Create Account