Nakon dramatične završnice pobjeda Sesveta u Gorici

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 23.11.2023. 13:49:35
Nakon dramatične završnice pobjeda Sesveta u Gorici

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

Radi europske utakmice rukometaši Sesveta odigrali su  unaprijed susret 11. kola sinoć u Gorici protiv domaće momčadi i pobijedili s 35:36 (15:17).



U prvom susretu 11. kola Paket24 Premijer lige – Lige A, Sesvete su pobijedile Goricu u gostima 35:36, i tako se učvrstile na 2. mjestu ljestvice. Susret je odigran ranije zbog europskog nastupa Sesvećana ovoga vikenda. 


Odlično su gosti otvorili susret. Premda su nastupili bez nekoliko važnih igrača poput Zlatka Raužana, Aleksandra Čaprića, Ivana Dumenčića, vrlo brzo poveli su s četiri pogotka razlike (2:6), no domaći su uhvatili priključak i poveli, da bi ipak do kraja prvoga dijela ponovno proigrala momčad Sesveta  i na predah odnijela dva pogotka razlike (15:17).


Puno preokreta i na kraju drame bilo je u drugom dijelu. U samo sedam minuta nastavka, Goričani su sve okrenuli na svoju stranu i poveli 21:18. No, gosti se ponovno bude i pronalaze igru kojom uspijevaju domaćina ostaviti na samo dva pogotka u sljedećih osam minuta i povesti 23:25. Nakon toga, praktički do posljednjih pet minuta igralo se pogodak za pogodak. Prednost je stalno bila na strani Sesveta, ali nije bila prevelika da bi se mogli opustiti. Sve do pretposljednje minute kada je bilo 33:36. No, domaćin je u vrlo kratkom vremenu zabio dva pogotka i utakmicu učinio krajnje dramatičnom. Na kraju su imali napad za izjednačenje, ali nisu uspjeli postići pogodak i završilo je minimalnom pobjedom Sesveta  35:36. 

Najefikasniji kod Sesveta sa sedam pogodaka bio je Davor Gavrić, šest je postigao Patrik Hršak.

Podsjećamo, u subotu u Jelkovec na utakmicu 3. kola EHF kupa stiže turski Bešiktaš.


Sesvete: Filip Perić (3), Marko Prpić (6); Patrik Hršak 6, Nikola Jelovčić 5, Ivan Dumenčić, Josip Tomić 1, Filip Turčić 4 (3), Mislav Šuker 1, Davor Gavrić 7, Karlo Godec 1, David Štrković 2, Nikola Finek 1, Fran Premec, Matej Ćuk 5, Vito Salaj i Josip Topić 3

Trener: Igor Vori 


Vezane vijesti
Ažurirano: 28.4.2024. 9:42:42

Create Account